Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανακαλεί την πρέσβειρα της στη Βενεζουέλα η Κολομβία

Η πρέσβειρα της Κολομβίας στην Βενεζουέλα
Η Μπογοτά ανακάλεσε την πρέσβειρα της χώρας στη Βενεζουέλα για διαβουλεύσεις.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ανακαλεί για διαβουλεύσεις την πρέσβειρα της χώρας στη Βενεζουέλα, μερικές ώρες πριν την ειδική σύνοδο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) στην Ουάσινγκτον, στην οποία η Μπογοτά έχει προαναγγείλει ότι θα παρουσιάσει στοιχεία για την παρουσία Κολομβιανών ανταρτών στο έδαφος της Βενεζουέλας.
 
Η πρέσβειρα της Κολομβίας, Μαρία Λουΐζα Τσιάπε, ανακλήθηκε στην Μπογοτά “ώστε να επανεξεταστεί η κατάσταση με αυτή τη χώρα”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνοπτικό ανακοινωθέν του τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.
 
Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μερικές ώρες πριν την έναρξη, αργότερα σήμερα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, της συνόδου του OAS όπου η Κολομβία θα κληθεί να παρουσιάσει τις “αποδείξεις” τις οποίες υποστήριξε ότι διαθέτει όταν κατήγγειλε ότι στο έδαφος της Βενεζουέλας βρίσκονται ηγετικά στελέχη των οργανώσεων Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN).
 
Αντιδρώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της κυβέρνησής του στην Μπογοτά.
 
Ο Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο επόμενος πρόεδρος της Κολομβίας –πρώην υπουργός Άμυνας του Ουρίμπε– εξελέγη την 20ή Ιουνίου, και αναλαμβάνει καθήκοντα την 7η Αυγούστου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε