Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανακάλυψαν το μεγαλύτερο διαμάντι στο σύμπαν!

Πρόκειται για κάτι μοναδικό. Τόσο μοναδικό που οι επιστήμονες που τον εξέτασαν είπαν πως φαίνεται να αψηφά τους φυσικούς νόμους, τουλάχιστον αυτούς που έχει ορίσει ο άνθρωπος.

Απέχει από όλους μας 70 εκατομμύρια έτη φωτός και δεν είναι τίποτε άλλο από έναν άγνωστο μέχρι πρότινος γαλαξία ο οποίο ενάντια σε κάθε άλλη ανακάλυψη έχει σχήμα ορθογωνίου του οποίου μοιάζει εντυπωσιακά με διαμάντι.

Οι μέχρι σήμερα γνωστοί γαλαξίες έχουν συνήθως σχήμα κυκλικού δίσκου με σπειροειδείς βραχίονες (όπως ο δικός μας), ελλειπτικό ή είναι άμορφοι και ακανόνιστου σχήματος. Όμως ένας ορθογώνιος γαλαξίας, που μοιάζει με κομμένο διαμάντι, είναι ένα σπάνιο θέαμα. «Είναι από αυτά τα πράγματα που είτε δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, είτε δεν περιμένεις να υπάρχουν.

Είναι λίγο σαν τον Πύργο της Πίζας ή κάποιο εξωτικό νέο είδος, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αψηφούν τους νόμους της φύσης», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Σουίνμπερν Άλιστερ Γκράχαμ.

Βέβαια, δεν είναι και σίγουρο ότι έχει αυτό το σχήμα. Υπό άλλη γωνία μπορεί να είναι σπειροειδής, αλλά είναι λίγο δύσκολο να τον δούμε από άλλη … γωνία, θα πρέπει να μετακινηθεί πολλά έτη φωτός η Γη…

Υπάρχουν όμως και … δυσάρεστα. Τα μαθαίνουμε από … σπόντα.
Αυτό το σχήμα ο γαλαξίας μπορεί να το απέκτησε από τη σύγκρουσή του με άλλον… ότι δηλαδή θα συμβεί και στον δικό μας όταν μετά από μερικά τρισεκατομμύρια χρόνια θα συγκρουστεί, όπως λένε οι επιστήμονες, με την Ανδρομέδα…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε