Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Άσαντ – Ανακοίνωσε νέα κυβέρνηση

Σε μια, ακόμη, προφανή προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές που ζητούν μεταρρυθμίσεις, ο πρόεδρος της Συρίας ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη συριακή τηλεόραση, επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα είναι ο Άντελ Σάφαρ, μέχρι πρότινος υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του Νάτζι αλ-Οτάρι. Ο αλ-Οτάρι παραιτήθηκε στις 29 Μαρτίου, περίπου μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στην πόλη Ντεράα και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Έργο της κυβέρνησης είναι να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί από τις αρχές, όπως είναι η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει από το 1963, η εγκαθίδρυση του πολιτικού πλουραλισμού και η ελευθερία του Τύπου.

Σε μια ακόμη προσπάθεια να… ηρεμήσει την αντιπολίτευση, ο Σύρος πρόεδρος διέταξε την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων που συνελήφθησαν κατά το πρόσφατο κύμα των διαμαρτυριών, εκτός από εκείνους που διέπραξαν εγκλήματα «εναντίον του έθνους και των πολιτών», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε