Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανακρίθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν

Ανακρίθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν ανακρίθηκε σήμερα από δικαστές σχετικά με υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται το δίκτυο ξενοδοχείων πολυτελείας Relais & Chateaux.

Ο ντε Βιλπέν, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2005 ως το 2007, ανακρίθηκε για τις σχέσεις του με έναν άνδρα που είναι ύποπτος για οικονομική απάτη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία αυτή που είχε δημοσιεύσει η γαλλική εφημερίδα “Λε Μοντ”.

Ο στενός φίλος του ντε Βιλπέν Ρεζίς Μπουλό, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Relais & Chateaux ως το 2006, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 1,6 εκατομμύριο ευρώ, υποχρεώνοντας τους προμηθευτές να φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους.
Οι ερευνητές της υπόθεσης φέρεται ότι άκουσαν τον Βιλπέν να υπερηφανεύεται στον Μπουλό σε μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική τους συνομιλία ότι άσκησε πιέσεις στη νέα διοίκηση του Relais & Chateaux το 2010 να συγκαλύψει την υπόθεση.
Η φερόμενη μεσολάβησή του για λογαριασμό του Μπουλό προκάλεσε υποψίες ότι ο ντε Βιλπέν μπορεί να επωφελήθηκε με κάποιον τρόπο από την πιθανολογούμενη υπεξαίρεση.
Ο ντε Βιλπέν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση αυτή.
Ο Μπουλό έχει δηλώσει επίσης ότι ο Βιλπέν δεν επωφελήθηκε από υπεξαιρέσεις ούτε με τη μορφή της καταβολής μετρητών ούτε με δωρεάν διαμονή σε κάποιο από τα ξενοδοχεία. Ο ντε Βιλπέν και η σύζυγός του είχαν διαμείνει το 2005 σε ένα ξενοδοχείο του Relais & Chateaux στην Μαρτινίκα, στις γαλλικές Αντίλλες.
Ο Μπουλό, ο οποίος είχε προφυλακιστεί μετά την ανάκρισή του, αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο αφού έμεινε προφυλακισμένος επτά μήνες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολύκροτου σκανδάλου. Το 2011 αθωώθηκε και σε δεύτερο για την υπόθεση Clearstream. Το σκάνδαλο ξέσπασε το 2004, όταν ο Σαρκοζί ήταν υπουργός Εσωτερικών και το όνομά του βρέθηκε σε λίστα με επιχειρηματίες που φέρονταν να διατηρούσαν μυστικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο.

Οι λίστες αποδείχθηκαν πλαστές αλλά ο ντε Βιλπέν φέρεται να διέταξε δυο φορές μυστική έρευνα για την εμπλοκή του Σαρκοζί στην υπόθεση. Ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε τον ντε Βιλπέν πως επιχείρησε να τον εμπλέξει για να τον βγάλει από το εσωκομματικό παιχνίδι (ενόψει των προεδρικών εκλογών του ’07).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ο Σαρκοζί θα επιστρέψει ξανά στην πολιτική”

Αθώος ο ντε Βιλπέν για συκοφάντηση του Σαρκοζί

«Ο Σαρκοζί έχει μια αυλή από φοβισμένους παπαγάλους»

Εισαγγελέας κατά Ντε Βιλπέν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε