Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ανακτήθηκαν όλα τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά της Air France

Ανακτήθηκαν όλα τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά της πτήσης 447 από το Ρίο στο Παρίσι που συνετρίβη στον Ατλαντικό πριν από 23 μήνες.

Όλα τα δεδομένα που περιέχονταν στα δύο “μαύρα κουτιά” του αεροπλάνου της πτήσης 447 της Air France από το Ρίο στο Παρίσι, η συντριβή του οποίου πριν από δύο χρόνια στα ανοικτά της Βραζιλίας στοίχισε τη ζωή σε 228 ανθρώπους, κατέστη δυνατό να ανακτηθούν, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Έρευνας και Αναλύσεων (BEA) που είναι αρμόδιο να προσδιορίσει τα αίτια του δυστυχήματος.
 
Έπειτα από 23 μήνες στο βυθό του Ατλαντικού, κατέστη δυνατό να αναγνωσθεί το σύνολο των δεδομένων που περιέχονταν στα μαύρα κουτιά, αναφέρεται στην ανακοίνωση της BEA.
 
Η ανάλυση των μαύρων κουτιών “θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων θα συνταχθεί μια έκθεση, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στη συνέχεια στη διάρκεια του καλοκαιριού”, διευκρίνισε η BEA.
 
Τα δύο μαύρα κουτιά, το ένα από τα οποία περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και το άλλο τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τους θορύβους μέσα στο πιλοτήριο, περιέχουν δεδομένα που έχουν κρίσιμη σημασία για να βρεθούν τα αίτια της καταστροφής.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε