Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Ανάψτε τα φώτα” και μην τα σβήσετε

“Ανάψτε τα φώτα” και μην τα σβήσετε
Η “’Ωρα της Γης” είναι αύριο και οργανώσεις καλούν τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα. Όμως κάποιοι επιμένουν να τα ανάψουμε!

 

Εκατομμύρια πολίτες της Αυστραλίας θα σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα,στις 20.30, το Σάββατο 27 Μαρτίου,συμμετέχοντας στη συμβολική “Ώρας της Γης”,μια διεθνής δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.
Συμπτωματικά την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των επισήμων για την έναρξη της εκδήλωσης “Γλέντι” του Φεστιβάλ “Αντίποδες” στο κέντρο της Μελβούρνης.
 
Η “Ώρα της Γης” ξεκίνησε στο Σίδνεϊ το 2007,όταν 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά, ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Έκτοτε επεκτάθηκε,σχεδόν,σε όλο τον κόσμο.
 
Όμως τώρα στην Αυστραλία ξεκίνησε εκστρατεία από οργάνωση που ξεκίνησε ο Φιλελεύθερος βουλευτής Κόρι Μπερνάντι, που καλεί τους Αυστραλούς να αντισταθούν και να μην σβήνουν τα φώτα τους…
 
Η οργάνωση που λέγεται “Η Ώρα των Ανθρωπίνων Επιτευγμάτων” καλεί τους πολίτες να μην σβήσουν τα φώτα ως αναγνώριση των απίστευτων επιτεύξεων που έχουν κάνει οι άνθρωποι.
 
“Μην ζείτε στο σκοτάδι μαζί με τους κομμουνιστές. Ανάψτε τα φώτα σας”, είναι το σύνθημα της οργάνωσης.
 
Ο γερουσιαστής σε δηλώσεις του είπε ότι γελά με τη συγκεκριμένη εκστρατεία. “Δεν ήταν ιδέα μου,αλλά ιδέα κάποιων φοιτητών”, είπε και πρόσθεσε ότι δεν του αρέσουν οι “δήθεν” εκδηλώσεις.
 
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ είπε πως οι πολίτες μπορεί να κάνουν ό,τι θέλουν και πρόσθεσε:
“Πάντως με το να σβήσουν τα φώτα μια ώρα μπορεί να μην σώσουν το περιβάλλον αλλά, τουλάχιστον, δεν θα φορολογηθούν”…
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε