Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανατριχιαστικό! Παιδιά κάτω των 9 ετών πέφτουν θύματα βιασμού στη Ρουμανία

Ανατριχιαστικό! Παιδιά κάτω των 9 ετών πέφτουν θύματα βιασμού στη Ρουμανία

Σχεδόν ένα στα πέντε θύματα βιασμού στη Ρουμανία δεν είναι μεγαλύτερο των εννέα ετών, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Έρευνας και Πρόληψης της Εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα το 22,6% των θυμάτων βιασμού είναι ηλικίας μεταξύ πέντε και εννέα ετών, το 38,4% είναι ηλικίας 10-13 ετών και το 39% μεταξύ 14 και 17 ετών.

Όσον αφορά την ηλικία των δραστών, το 45,4% των βιαστών είναι πάνω από 25 ετών, το 24% είναι κάτω των 24 ετών και το 30,3% έχουν ηλικία μεταξύ 18 και 24 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι δράστες βιασμών εκμεταλλεύονται την έλλειψη επίβλεψης του θύματος σε ποσοστό 26,2% των περιπτώσεων και σε ποσοστό 17,1% ο ανήλικος δεν έχει τα πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης και της κατάλληλης επιτήρησης από την οικογένεια.

Ταυτόχρονα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 23,2% των βιαστών ζουν κάτω από την ίδια στέγη με το θύμα και ότι σε ποσοστό 11% είναι άνθρωποι κοντά στην οικογένεια του θύματος.

Το 53,2% όσων είχαν σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους υποστήριξαν ότι υπήρξε δήθεν συναίνεση του θύματος και το 14,3% επικαλέστηκε άγνοια για την ηλικία του θύματος.

Επιπλέον το 10% των δραστών βιασμού και το 8,3% όσων είχαν σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους υποστήριξαν ότι γνώριζαν ότι το θύμα ήθελε να έχει σεξουαλικές σχέσεις από φήμη στην κοινότητα.

Κύριες αιτίες των σεξουαλικών αδικημάτων είναι οι οικογενειακές δυσλειτουργίες, η έλλειψη εκπαίδευσης, η αύξηση του βαθμού ανοχής της κοινωνίας, η σεξουαλικοποίηση της κοινωνίας, οι κακές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες και οι επιπτώσεις ψυχικών διαταραχών.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων, σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας της Ρουμανίας, την ομοσπονδία μη κυβερνητικών οργανώσεων για το παιδί και το Ινστιτούτο Μελέτης και Πρόληψης της Εγκληματικότητας διοργάνωσαν στο Μέγαρο του Ρουμανικού Κοινοβουλίου διάσκεψη με θέμα «Βία στα παιδιά και στη νεολαία – αίτια και προληπτικά μέτρα». Η εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα πορίσματα της έρευνας, εντάσσεται στην εκστρατεία «19 μέρες ακτιβισμού για την πρόληψη της κακομεταχείρισης και της βίας κατά των παιδιών και των νέων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναύπλιο: 36 χρόνια φυλακή γιατί βίαζε την ανήλικη κόρη του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε