Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανατροπή πούλμαν στη Γαλλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Ανατροπή πούλμαν στη Γαλλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Με αίμα βάφτηκε το ταξίδι Πολωνών τουριστών στη Γαλλία. Το πούλμαν που τους μετέφερε ανετράπη και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 3 νεκρούς.

Υπάρχουν όμως φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος, καθώς πολλοί από τους επιβαίνοντες έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο πούλμαν.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για τρεις νεκρούς. “Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ίσως και τρεις και οκτώ τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει”, δήλωσε ο νομάρχης Αλέν Περέ.

Στο μοιραίο πούλμαν επέβαιναν 68 άτομα, 65 επιβάτες, ο οδηγός και ακόμη δυο άτομα, ίσως ξεναγοί. Ανήκε στην πολωνική εταιρία Sindbad και εκτελούσε τη διαδρομή Πολωνία – νότια Γαλλία.

Το πούλμαν ντεραπάρισε και ανατράπηκε μέσα σε χαντάκι στον αυτοκινητόδρομο Α36 στο ύψος της πόλης Μιλούζ με κατεύθυνση προς Μπελφόρ, λίγο μετά τις 08.00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδος).

“Αρκετοί άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν. Αρκετά άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στο πολωνικό πούλμαν. Αρκετοί πρέπει να έχουν σκοτωθεί”, ανακοίνωσε η νομαρχία του Άνω Ρήνου κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό.

Η νομαρχία έθεσε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσης δράσης, με την αποστολή στο σημείο του τροχαίου πολλών σωστικών συνεργείων και δύο ελικοπτέρων της υπηρεσίας διάσωσης για τη μεταφορά των τραυματιών και την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στις αρχές του μήνα ένα ρουμανικό πούλμαν εκτροχιάστηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία. Στο τροχαίο ένα κοριτσάκι 18 μηνών σκοτώθηκε και 12 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρό τροχαίο στην Κυανή Ακτή – Νεκρό κοριτσάκι 18 μηνών – ΦΩΤΟ

42 νεκροί σε τροχαίο στο Μαρόκο

Συγκρούστηκε με άρμα μάχης και… σώθηκε!

Νεκρός γιος κινέζου διπλωμάτη – Τράκαρε ενώ έκανε ερωτικό τρίο στην Ferrari του

Πολύνεκρο τροχαίο, βυτιοφόρο τράκαρε με λεωφορείο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε