Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναβάλει σύνοδο κορυφής το Κίεβο λόγω Τιμοσένκο – Η ίδια αρνείται να πάει στο νοσοκομείο

Αναβάλει σύνοδο κορυφής το Κίεβο λόγω Τιμοσένκο – Η ίδια αρνείται να πάει στο νοσοκομείο

Το Κίεβο ανέβαλε μια σύνοδο κορυφής που μποϊκόταραν ευρωπαίοι πρόεδροι σε διαμαρτυρία για τη μεταχείριση της Τιμοσένκο. Η Τιμοσένκο αρνήθηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε θεραπεία από Γερμανό γιατρό

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή επ’ αόριστον μιας συνόδου κορυφής ηγετών της κεντρικής Ευρώπης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στη Γιάλτα (νότια Ουκρανία) και την οποία μποϊκόταραν πολλοί εξ αυτών για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταχείριση της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

“Η Ουκρανία θεωρεί εύλογο να αναβάλει για αργότερα τη σύνοδο κορυφής αρχηγών κρατών της κεντρικής Ευρώπης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Γιάλτα, καθώς οι πρόεδροι πολλών ευρωπαϊκών χωρών δεν μπορούν να συμμετάσχουν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο αρνήθηκε σήμερα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχθεί να διακομιστεί εκεί αύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία κρατικών φυλακών της χώρας.

   Η Τιμοσένκο εξήγησε την απόφασή της λέγοντας ότι χρειάζεται πρώτα περισσότερο χρόνο για να συζητήσει την κατάστασή της με τους δικηγόρους της, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

   Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από την υπηρεσία φυλακών της Ουκρανίας αναφέρει ότι η πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον γερμανό νευρολόγο Λουτς Χαρμς του πανεπιστημιακού νοσοκομείο του Βερολίνου Σαριτέ, ο οποίος έφθασε χθες Δευτέρα στην πόλη Χαρκίβ της ανατολικής Ουκρανίας για να της παράσχει ιατρικές φροντίδες στο τοπικό νοσοκομείο. Δεν έχει «αρνηθεί τη θεραπεία», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ επισημαίνει ότι η Τιμοσένκο είναι πιθανό να δεχθεί να διακομιστεί στο νοσοκομείο αργότερα.

   Ο Χαρμς από την πλευρά του δήλωσε μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο ότι αναμένει να έχει μια καλή συνεργασία με τους ουκρανούς γιατρούς και ότι και άλλοι γερμανοί συνάδελφοί του ενδέχεται να συνδράμουν αργότερα στη θεραπεία της Τιμοσένκο.

   Η Τιμοσένκο, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών και ξεκίνησε απεργία πείνας στις 20 Απριλίου για να διαμαρτυρηθεί για την κακοποίηση που υπέστη στη φυλακή, υποφέρει από πόνους στη μέση.

Συνεχίζει την απεργία πείνας η Τιμοσένκο – Κόσμος

Ζητούν από την UEFA να μεταφέρει τον τελικό του Euro στη Βαρσοβία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την Τιμοσένκο – Κόσμος

“Σώστε την μητέρα μου! Ανησυχώ” – Έκκληση της κόρης της Γιούλιας Τιμοσένκο – Κόσμος

Δεν θα πάει Ουκρανία για το Euro ο Μπαρόζο λόγω Τιμοσένκο! – Αθλητικά

Μέρκελ: Δεν πάω στην Ουκρανία αν δεν αποφυλακιστεί η Τιμοσένκο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε