Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αναβλήθηκε για τις 10/10 η έφεση των Pussy Riot

Αναβλήθηκε για τις 10/10 η έφεση των Pussy Riot

Στο Παρίσι ύψωσαν μπαλόνι μπροστά στον Πύργο του Άιφελ για χάρη τους. Στη Μόσχα, συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο. Η δίκη των Pussy Riots είναι και πάλι ΤΟ γεγονός για τη Ρωσία…

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν τα μέλη του συγκροτήματος. Αλλά η μια από τις κατηγορούμενες, η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, ζήτησε αναβολή αφού διέκοψε τη συνεργασία με τον δικηγόρο της και δεν είχε υπεράσπιση.

Το αίτημά της έγινε δεκτό και η εκδίκαση της έφεσης επαναπρογραμματίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί θρησκευόμενοι, ενώ σχεδόν την ίδια στιγμή στο Παρίσι, η Διεθνής Αμνηστία ύψωσε μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ένα μπαλόνι με κουκούλα,

Το μπαλόνι διαμέτρου 1,65 μ., φουσκωμένο με ήλιο, είχε το σχήμα της κουκούλας που είναι το σύμβολο του συγκροτήματος των Pussy Riot. Το κρατούσαν τρεις γυναίκες ντυμένες με το στυλ των μελών του συγκροτήματος που στάθηκαν στην γέφυρα Μπιρ Χακίμ κρατώντας πανώ που έγραφαν “Ελευθερία της Έκφρασης στη Ρωσία” και “Ελευθερώστε τις Pussy Riot”.

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, 30 ετών, και η Μαρία Αλεχίνα, 24 ετών, καταδικάσθηκαν στις 17 Αυγούστου σε φυλάκιση δύο ετών για “χουλιγκανισμό” και “αναμόχλευση θρησκευτικών παθών” όταν τραγούδησαν πανκ προσευχή κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι συνήγοροί τους δεν έχουν και πολλές ελπίδες για αποφυλάκιση των τριών, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε το θρησκευτικό σόου, ενώ η ορθόδοξη ρωσική εκκλησία έκρινε ότι δεν αξίζουν επιεική μεταχείριση εάν δεν μετανοήσουν, πράγμα που οι ίδιες αποκλείουν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνουν και τις υπόλοιπες… Pussy Riot (VIDEO)

Ο Γκάρι Κασπάροφ δάγκωσε αστυνομικό; (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Pussy Riot: Σιγά μην ζητήσουμε και χάρη από τον Πούτιν!

Έξαλλη η Μαντόνα για την καταδίκη των Pussy Riot

Οι Pussy Riot ξαναχτυπούν – Κυκλοφόρησαν καινούργιο τραγούδι κατά του Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Σε 2 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν οι Pussy Riot

Τραγούδησαν κομμάτι με τίτλο ”Ο Πούτιν τα΄κανε πάνω του” και συνελήφθησαν

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε