Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αναζητώντας τον νέο Πάπα – Ξεκινούν οι διαδικασίες για το κονκλάβιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

«Καλή σας νύχτα» ήταν το τελευταίο μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου, που εδώ και λίγες ώρες έχει παραιτηθεί από την Αγία Έδρα. Από σήμερα ξεκινούν στο Βατικανό οι διαδικασίες για την εκλογή του διαδόχου του.

«Ευχαριστώ και καληνύχτα» ήταν τα τελευταία λόγια του Βενεδικτου ως Πάπας. Αποσύρθηκε στην εξοχική του κατοικία για τους επόμενους δυο μήνες, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης του μοναστηριού, μέσα στο Βατικανό, όπου θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του, προσευχόμενος.

Ο Πάπας αποχώρησε από το Βατικανό, τα διαμερίσματα του σφραγίστηκαν και από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο, θα ξεκινήσουν από σήμερα την μυστική και περίπλοκη διαδικασία επιλογής του επόμενου ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Υπάρχουν ακόμα αρκετές λεπτομέρειες που παραμένουν ασαφείς σχετικά με την διαδικασία, αφού το Βενέδικτος είναι ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε εδώ και 700 χρόνια.

Οι καρδινάλιοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πρώτα μια άτυπη σύνοδο πριν αρχίσουν τους επίσημους γύρους συνομιλιών, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στη σύνοδο αναμένεται να συζητήσουν τις μελλοντικές προκλήσεις για την Καθολική Εκκλησία, όπως η καλύτερη διαχείριση του Βατικανού, η ανάγκη για βελτίωση της επικοινωνίας και το φλέγον θέμα της συνεχιζόμενης σεξουαλικής κακοποίησης.

Μέχρι στιγμής, κανείς από τους 115 καρδινάλιους, που είναι υποψήφιοι για τη θέση του νέου Πάπα -και κάτω των 80 ετών- δεν έχει ξεχωρίσει. Οι καρδινάλιοι θα συναντηθούν στο κονκλάβιο στην Καπέλα Σιξτίνα όπου θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκλέξουν νέο Πάπα.

Και στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, χιλιάδες πιστοί θα περιμένουν να βγει από την καμινάδα ο λευκός καπνός και να ακουστεί η φράση Habemus Papam.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποχώρησε ο Πάπας από το Βατικανό – Το “αντίο” στους πιστούς (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος είναι ο άνδρας που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του Πάπα

Πως θα περάσει ο Βενέδικτος την τελευταία του μέρα ως Πάπας

Ο Πάπας φεύγει κι αφήνει πίσω… σκάνδαλα

«Βούλιαξε» το Βατικανό στην τελευταία ακρόαση του Πάπα (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε