Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αναζητούσαν ένα χαμένο αεροπλάνο και βρήκαν τα συντρίμμια από άλλα δύο

Αναζητούσαν ένα χαμένο αεροπλάνο και βρήκαν τα συντρίμμια από άλλα δύο

 Αναζητώντας ένα αεροσκάφος που χάθηκε μυστηριωδώς στις αρχές του μήνα, στην περιοχή των Ουραλίων, Ρώσοι διασώστες εντόπισαν τα συντρίμμια ενός άλλου αεροπλάνου που είχε εξαφανιστεί πριν από χρόνια, καθώς και ένα ελικόπτερο.

“Τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους Antonov-2 και ενός ελικοπτέρου Mi-8 της σοβιετικής εποχής βρέθηκαν” κατά τη διάρκεια των ερευνών, ανέφερε το υπουργείου αντιμετώπισης καταστροφών. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των διασωστών, τον Βαντίμ Γκρεμπενίκοφ, το αεροπλάνο που βρέθηκε είχε χαθεί το 2006.

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στο αεροπλάνο και στο ελικόπτερο και αν έχουν βρεθεί στην περιοχή ανθρώπινα λείψανα.

Τα σωστικά συνεργεία βρήκαν τα συντρίμμια ενώ αναζητούσαν ένα άλλο Antonov-2 που εξαφανίστηκε στις 11 Ιουνίου. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 13 άτομα, μαζί με τον πιλότο. Είχε απογειωθεί –χωρίς έγκριση–, από ένα εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Σέροφ, στα Ουράλια, με πρωτοβουλία ενός αξιωματικού της τοπικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες του συμμετείχαν σε ένα πικνίκ και είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε