Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άνδρας απειλούσε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά στο Μετρό της Ουάσινγκτον

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο ύποπτος, που ζει στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια και πιστεύεται ότι είναι αφγανικής καταγωγής.

Ένας άνδρας από τη Βιρτζίνια συνελήφθη σήμερα γιατί διατύπωνε απειλές ότι θα χρησιμοποιήσει εκρηκτικά εντός της Ουάσινγκτον, διοικητικής πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου και του μετρό, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε ένορκη κατάθεση πράκτορα του FBI αναφέρεται ότι ο ύποπτος, Αουέις Γιούνις, φέρεται να περιέγραψε σε ένα άλλο άτομο πώς κατασκευάζεται ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και τί είδους βλήματα μπορούν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο ύποπτος, που ζει στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια και πιστεύεται ότι είναι αφγανικής καταγωγής, είχε αναφέρει πρόσφατα στο Facebook ότι τα “Χριστουγεννιάτικα δένδρα θα κάνουν μπουμ”.

Δεν υπάρχουν αναφορές στα δικαστικά έγγραφα ότι επίκειται κάποια επίθεση και ο Γιουνίς κατηγορείται μόνο για την “διατύπωση απειλών με τη χρήση διαπολιτειακών επικοινωνιακών μέσων”.

Τον Οκτώβριο, ένας ακόμη άνδρας από τη Βιρτζίνια, ο Φαρούκ Αχμεντ, 34 χρόνων από το Ασμπερν, που φέρεται ότι συμμετείχε σε σχέδιο της Αλ Κάιντα να τοποθετηθούν βόμβες σε σταθμούς του μετρό της Ουάσινγκτον, συνελήφθη και όπως είχαν δηλώσει αμερικανοί αξιωματούχοι το κοινό δεν εκτέθηκε ούτε κατ’ ελάχιστον σε κίνδυνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε