Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Άνδρας δολοφονούσε άστεγους γιατί τους θεωρούσε αποβράσματα

Άνδρας δολοφονούσε άστεγους γιατί τους θεωρούσε αποβράσματα

Οι σοροί των δέκα δολοφονηθέντων με αυτόν τον τρόπο ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών σε ένα δάσος, κοντά στο Σεγκέι.

Ένας κάτοικος της Καρελίας (βορειοδυτική Ρωσία) πρόκειται να δικασθεί σύντομα για τη δολοφονία δέκα αστέγων, τις οποίες διέπραξε κατά τη δική του ομολογία για να «’καθαρίσει’ την κοινωνία», ανακοίνωσαν σήμερα οι διωκτικές υπηρεσίες της περιοχής.

Κάτοικος της πόλης Σεγκέι, ο άνδρας αυτός ομολόγησε πως στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε δολοφονήσει μία δεκάδα αστέγους και αλκοολικούς, που κατά τον ίδιον «μόλυναν το τοπίο», τόνισε ο Πιότρ Κλεμέτσοφ, αντιπρόεδρος της επιτροπής ερευνών που ασχολείται με την υπόθεση.

«Επιτίθετο εναντίον ανθρώπων που έμοιαζαν με αστέγους, ή αλκοολικούς, σε ερημικές τοποθεσίες και τους ξυλοκοπούσε μέχρι θανάτου με ένα ραβδί», τόνισε ο ίδιος.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις δολοφονίες μετά τη σύλληψή του στα πλαίσια μίας άλλης υπόθεσης, προσθέτει η ίδια πηγή.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος της πόλης Τσίτα, με 300.000 κατοίκους, δημιούργησε μεγάλη αναταραχή δηλώνοντας ενώπιον τοπικών βουλευτών πως λυπάται που δεν μπορεί να εκτελεί αστέγους.

Ο αριθμός των αστέγων στη Ρωσία εκτιμάται, επισήμως, στους 150.000 με 350.000, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν πως ουσιαστικά φθάνει το 1,5 με 4,2 εκατ., σύμφωνα με τις στατιστικές που πρόσφατα δημοσίευσε η οικονομική εφημερίδα Βιενταμόστι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε