Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανείπωτος θρήνος στην Γαλλία – Έξι οι νεκροί μαθητές από την σύγκρουση τρένου με σχολικό

Ανείπωτος θρήνος στην Γαλλία – Έξι οι νεκροί μαθητές από την σύγκρουση τρένου με σχολικό

Δύο κοριτσάκια 11 ετών υπέκυψαν σήμερα στα τραύματά τους, ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους από την σύγκρουση χθες ενός τρένου με ένα σχολικό λεωφορείο.

Το δυστύχημα έγινε χθες το απόγευμα στις 16:30 ώρα Γαλλίας στην περιοχή των Ανατολικών Πυρηναίων, στη μικρή πόλη Μιλάς, 20 χιλιόμετρα από την πόλη Περπινιάν.

Τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν χθες κατά την σύγκρουση του τρένου με το σχολικό λεωφορείο που τους μετέφερε.

Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, οι τραυματίες του τραγικού αυτού δυστυχήματος ανέρχονται τώρα σε 18, οι 14 εκ των οποίων είναι μαθητές ηλικίας 13-17 ετών.

Η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα διορίσει έναν διυπουργικό συντονιστή για να βοηθήσει μακροπρόθεσμα τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο κρατικός αυτός εκπρόσωπος «θα βρίσκεται εκεί ήδη από αύριο για να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών και να τους προσφέρει υποστήριξη. Να τους ενημερώνει, να τους βοηθάει στα διαβήματά τους και θα είναι παρών μακροπρόθεσμα», είπε η υπουργός.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας του Περπινιάν, δήλωσε ότι οι αρχές ανέκριναν χθες το βράδυ τον οδηγό του τρένου και πρόσθεσε ότι αυτήν την ώρα γίνονται κι άλλες ανακρίσεις.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα ανακριθεί και η οδηγός του σχολικού λεωφορείου η οποία έχει τραυματιστεί.

«Φρίκη», «τραγωδία», «τρομακτική σύγκρουση» … ενός σχολικού λεωφορείου στη διάβαση με τρένο

Με αυτούς τους τίτλους και με τη φωτογραφία του σχολικού κομμένου στη μέση από το τρένο, ο Τύπος αναφέρεται στη θανατηφόρα σύγκρουση που έχει συγκλονίσει από χθες τη γαλλική κοινωνία.

Η περιοχή έχει από χθες το απόγευμα αποκλεισθεί, οι πρώτοι όμως που κατόρθωσαν να πλησιάσουν περιγράφουν «εικόνες πεδίου μάχης». Το τρένο προσέκρουσε στο σχολικό στο πλάι και το έκοψε στη μέση. Το χτύπημα ήταν τόσο σφοδρό που το μισό μπροστινό μέρος του σχολικού έκανε περιστροφή 360 μοιρών.

‘Αμεσα σήμανε συναγερμός στις πρώτες βοήθειες και έφθασε αποστολή 95 ατόμων, ενώ πέντε ελικόπτερα μετέφεραν τους τραυματίες στα διάφορα κοντινά νοσοκομεία. Παράλληλα, μέσα στη νύχτα, έφθασαν επί τόπου γύρω στους 50 ψυχολόγους και ψυχιάτρους, για την ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων και των οικογενειών.

Η χθεσινή θανατηφόρα σύγκρουση είναι η σοβαρότερη που έχει συμβεί κατά την τελευταία 30ετία με θύματα παιδιά.

Το ακατανόητο σε αυτήν την τραγωδία είναι ότι η εν λόγω διάβαση θεωρείται «εύκολη» με ορατότητα δεξιά και αριστερά και με συντήρηση που είχε γίνει πρόσφατα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις