Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Ανεπιφύλαχτα δίκιο στον Ρέσλερ”

“Ανεπιφύλαχτα δίκιο στον Ρέσλερ”

«Ανεπιφύλακτα δίκιο στον Φίλιπ Ρέσλερ» για τις δηλώσεις του σχετικά με την Ελλάδα, δίνει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο ίδιος εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αγοράζει ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών, όπως δήλωσε ο διοικητής της Μάριο Ντράγκι.

Σε συνέντευξή του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, ο κ.Ζεεχόφερ συμφωνεί με τον αντικαγκελάριο Φ. Ρέσλερ ότι «ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν προκαλεί πλέον τρόμο» και τονίζει:

«Ανέκαθεν ζητούσαμε να τηρούνται συγκεκριμένοι όροι. Μέχρι στιγμής έχουν τηρηθεί, γι αυτό και μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για μεμονωμένα βήματα στο κοινοβούλιο. Τώρα αναμένουμε πώς θα συνεχιστεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα δεν τηρεί τους όρους και τις δεσμεύσεις της, τότε δεν μπορεί να υπάρξει και βοήθεια».

Μάλιστα,σε ό,τι αφορά την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, σημειώνει ότι «δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να παρέχει κρατική βοήθεια» και προσθέτει:«Δεν γίνεται η ΕΚΤ να αγοράζει στην παρούσα φάση ομόλογα, επειδή τα εθνικά κοινοβούλια βρίσκονται σε θερινές διακοπές. Το θέμα αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή για το CSU».

Ο κ. Ζεεχόφερ σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την τοποθέτησή του περί αντιμετώπισης της Ευρωζώνης από την Γερμανία ως «υποκαταστήματος», επισήμανε ότι «κάποιες συνεντεύξεις δημιουργούν προβλήματα και αυτή συγκαταλέγεται σε αυτές», αλλά διευκρίνισε ότι αυτή η περίπτωση δεν αρκεί για να τον εξοργίσει, αλλά μόνο για να τον αφήσει έκπληκτο. Συμφωνεί πάντως με τον γενικό γραμματέα του κόμματός του Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος, μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία διερωτήθηκε αν ο κ. Γιούνκερ μπορεί να παραμείνει ως επικεφαλής του Eurogroup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρέσλερ επιμένει για την Ελλάδα παρά τις επιπλήξεις!

“Αδειάζουν” τον Ρέσλερ οι συνεργάτες του

Ρέσλερ: «Μην εκπλήσσεστε κύριε Σαμαρά! Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα δείτε ούτε ευρώ»

Σαμαράς για Ρέσλερ:Δεν ξέρω αν αυτά τα λέτε συνειδητά ή από ανοησία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε