Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Άνγκελα Μέρκελ: Η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου (ξανά) – Όλη η λίστα

Άνγκελα Μέρκελ
Άνγκελα Μέρκελ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πέμπτη σε έξι χρόνια η Άνγκελα Μέρκελ ανακηρύσσεται η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου από το περιοδικό Forbes.

Η 58χρονη καγκελάριος της Γερμανίας αφήνει και φέτος, όπως και πέρυσι, στη δεύτερη θέση την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ.
Χίλαρι Κλίντον
Ντίλμα Ρούσεφ
Στον κατάλογο του Forbes κυριαρχούν οι Αμερικανίδες, οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες και οι γυναίκες που ασχολούνται με επιχειρήσεις.

Η μοναδική Γαλλίδα στον κατάλογο είναι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, που κέρδισε μια θέση και από την 9η πέρυσι, φέτος είναι η 8η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο.
Μελίντα Γκέιτς
Τζιλ Έιμπραμσον
Η νεότερη από τις “ισχυρές γυναίκες” είναι η εκκεντρική Lagy Gaga που στα 26 της χρόνια κατατάσσεται 14η ενώ η γηραιότερη, η βασίλισσα Ελισάβετ, 86 ετών, είναι 26η. Στην 29η θέση βρίσκεται η ελληνικής καταγωγής Αριάννα Χάφινγκτον.

Μετά την Μέρκελ, την Κλίντον και την Ρούσεφ, την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγός του ιδρυτή της Microsoft και συνιδρύτρια του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας New York Times Τζιλ Έιμπραμσον, η πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας Σόνια Γκάντι, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα και η Κριστίν Λαγκάρντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FORBES

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Μην περιμένετε αποφάσεις στην συνάντησή μου με τον Σαμαρά

Η Μέρκελ φίμωσε τον Ολάντ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε