Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανησυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν

Ανησυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν

Η επικεφαλής της ευρωπαικής διπλωματίας Κάθριν Άστον, εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν.

“Από τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2009, η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν έχει επιδεινωθεί σοβαρά” δήλωσε η κ. Άστον. “Έχουμε παρατηρήσει το εξελισσόμενο κλίμα φόβου στο Ιράν, το οποίο απορρέει από τους συνεχιζόμενους εκφοβισμούς όλων αυτών που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα νόμιμα δικαιώματα τους” πρόσθεσε η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Ο λαός του Ιράν δεν έχει ξεχαστεί” σημείωσε η Κάθριν Άστον, ενώ κάλεσε την ιρανική κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθερία του λόγου και να επιτρέψει στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση.

Την ίδια ώρα, η ιρανή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης Σιρίν Εμπάντι δήλωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 800 πολιτικοί κρατούμενοι στο Ιράν. “Η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει ποτέ δεχθεί να αποκαλύψει τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων. Απειλεί τις οικογένειες των κρατουμένων για τις οποίες δεν μιλούν στα μέσα ενημέρωσης. Αυτό που είναι σίγουρο σήμερα είναι ότι ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων ξεπερνά τα 800 άτομα” πρόσθεσε η κ. Εμπαντί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε