Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανησυχία Μέι για τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης – Σάλος από τα δημοσιεύματα

σεξουαλική παρενόχληση

“Εντελώς απαράδεκτη” η σεξουαλική παρενόχληση λέει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, με αφορμή τα δημοσιεύματα που καταγγέλλουν βουλευτές και υπουργούς για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που κάνουν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά κοινοβουλευτικών και θεωρεί ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι “εντελώς απαράδεκτη”, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

“Ανησυχεί έντονα για τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με την καταγγελλόμενη παρενόχληση μελών του προσωπικού από μέλη του κοινοβουλίου.

Έχει ξεκαθαρίσει ότι η όποια σεξουαλική συμπεριφορά χωρίς συναίνεση είναι παντελώς απαράδεκτη σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής και πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σημαντικό αυτοί που εργάζονται στο κοινοβούλιο να έχουν σωστή και δίκαιη μεταχείριση”.

Παραδέχτηκε μεν, αλλά «δεν ήταν σεξουαλική παρενόχληση»!

Ο Μαρκ Γκάρνιερ, υπουργός και βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, παραδέχθηκε την Κυριακή ότι προσφωνούσε τη γραμματέα του με ένα υποκοριστικό σεξουαλικού χαρακτήρα και της έδωσε χρήματα για να του αγοράσει δύο σεξουαλικά βοηθήματα, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Mail on Sunday, ότι «αυτό δεν συνιστούσε σε καμία περίπτωση σεξουαλική παρενόχληση».

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τουλάχιστον 4 βουλευτές είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις