Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Άνοιγμα» Ολάντ στους ψηφοφόρους της Λε Πεν

«Άνοιγμα» Ολάντ στους ψηφοφόρους της Λε Πεν

Χαρακτηρίζει ψήφο θυμού, την ψήφο για την Μαρίν Λε Πεν και δηλώνει ότι μέχρι τις 6 Μαϊου επιθυμεί να έχει κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους που προτίμησαν την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, αλλά και όσους απείχαν από τον πρώτο γύρο.

 Ο νικητής της 22ας Απριλίου, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Liberation», ρίχνει γέφυρες στους περιζήτητους ψηφοφόρους της Λε Πεν και στρέφεται κατά του Σαρκοζί και την πρότασή του τελευταίου για τρία ντιμπέιτ.
«Η νίκη μου είναι μια πρωτιά στην ιστορία της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο απερχόμενος πρόεδρος-υποψήφιος έχασε» δηλώνει στην αρχή της συνέντευξής του ο Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο εν ενεργεία πρόεδρος και υποψήφιος για επανεκλογή, έρχεται δεύτερος στον πρώτο γύρο.

Στην συνέχεια χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το ποσοστό που έλαβε η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λε Πεν (17,9%), σημειώνοντας ότι η ψήφος για το FN έχει αλλάξει από το 2002 (όταν υποψήφιος ήταν ο πατέρας της Μαρίν Λε Πεν, Ζαν Μαρί).

Επισημαίνει ότι οι οπαδοί της Λε Πεν είναι περισσότεροι στις αγροτικές περιοχές κι ότι αποτελούνται επίσης από κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν και βιώνουν αίσθημα εγκατάλειψης, όπως οι υπάλληλοι, οι τεχνίτες, οι εργάτες.
«Είναι δική μου ευθύνη ν’ απευθυνθώ άμεσα σε όλους αυτούς τους εκλογείς…που δεν ταυτίζονται αναγκαστικά με την ιδεολογία του FN…αλλά εκφράζουν πάνω απ’ όλα έναν κοινωνικό θυμό» τονίζει ο Ολάντ, προσθέτοντας ότι θέλει να κινητοποιήσει όσους απείχαν από τον πρώτο γύρο και κυρίως ένα κομμάτι ψηφοφόρων της Λε Πεν που προέρχονται από τον χώρο της αριστεράς.

Αναφερόμενος στον Σαρκοζί, λέει ότι απόδειξη της ανησυχίας και των αυτοσχεδιασμών του, είναι το γεγονός ότι ενώ πριν τον πρώτο γύρο ζητούσε να γίνουν δυο ντιμπέιτ μεταξύ τους, τώρα ζητά τρία (πρόταση που έχει απορρίψει ο Ολάντ), επαναλαμβάνοντας τα ειρωνικά σχόλια που έχει κάνει επί του θέματος, τις τελευταίες ημέρες: «Απέτυχε στα γραπτά και θέλει να πολλαπλασιάσει τα προφορικά, ελπίζοντας ότι θα αναπληρώσει (το χαμένο έδαφος)».

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος δηλώνει ότι αντιμετωπίζει με ηρεμία την- προγραμματισμένη για τις 2 Μαϊου- τηλεμαχία, διαβεβαιώνοντας ότι εκείνος το βλέπει ως μια στιγμή ανύψωσης, ακόμη και αν για τον Σαρκοζί είναι περισσότερο ένα ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλού προβληματίζονται και αλλού…πανηγυρίζουν για την άνοδο της Λεπέν!

Επιχείρηση… Λε Πεν! – Ολαντ και Σαρκοζί «γλυκοκοιτάζουν»… άκρα δεξιά!

Μαρίν Λε Πεν: Η κόρη ξεπέρασε τον μπαμπά της

O ξένος τύπος για τον “τυφώνα” Λε Πεν και την ήττα του Σαρκοζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε