Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ανοίγουν τα αεροδρόμια της Ν.Υόρκης – Χιονοθύελλα σαρώνει τον Καναδά

REUTERS
Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης αφού κόπασε η χιονοθύελλα. Σαρώνει τις ανατολικές επαρχίες του Καναδά, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός.
Τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης άρχισαν και πάλι να λειτουργούν, αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή καλύπτοντας την με ένα στρώμα χιονιού ύψους μισού μέτρου.
 
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας (FAA) ανακοίνωσε ότι τα αεροπλάνα αναχωρούν από τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι, Λαγκουάρντι και Νιούαρκ με καθυστέρηση 15 λεπτών κατά μέσο όρο. Επίσης ξανάρχισαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Βοστόνης ενώ στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας σημειώνονται μεγαλύτερες καθυστερήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τις δύο ώρες.
 
Περισσότερες από 6000 πτήσεις ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας, της πέμπτης χειρότερης που έχει σημειωθεί ποτέ στην περιοχή της Νέας Υόρκης.
 
Η χιονοθύελλα που σαρώνει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε την Δευτέρα και στον Καναδά προκαλώντας χάος στις συγκοινωνίες και αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδες κατοίκους στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.
 
Πυκνό χιόνι, που συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, έπεφτε τη νύχτα στο Νιου Μπράνσγουικ και στο ανατολικό Κεμπέκ. Μέχρι το πρωί της Τρίτης εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει το μισό μέτρο.
 
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια της περιοχής ενώ 20.000 σπίτια στο Νιου Μπράνσουγικ, στη Νέα Σκοτία και στο νησί του Πρίγκιπα Εδουάρδου έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και χωρίς θέρμανση λόγω πτώσης δέντρων στις γραμμές.
 
Η θύελλα κατευθύνεται προς τη Νέα Γη, στα βορειοανατολικά της αμερικανικής ηπείρου. Οι αρχές έχουν εκδόσει προειδοποίηση για “σφοδρούς ανέμους” η ταχύτητα των οποίων μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 170 χιλιόμετρα την ώρα.
 
Η κακοκαιρία αυτή είναι η τέταρτη που σημειώνεται στις ανατολικές ακτές του Καναδά από τις αρχές Δεκεμβρίου. Την περασμένη εβδομάδα καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ζημιές ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων στις ακτές του Νιου Μπράνσγουικ.

Διαβάστε επίσης:
Έλιωσαν τα χιόνια, πλημμύρισε ο Σηκουάνας!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε