Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Άνοιξαν τα αεροδρόμια της Αργεντινής μετά την τέφρα

REUTERS
Λειτουργούν κανονικά τα αεροδρόμια της χώρας που είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω της τέφρας από το χιλιανό ηφαίστειο.

Ξανάνοιξαν και λειτουργούν κανονικά από τα μεσάνυχτα σήμερα Τρίτη και τα δύο αεροδρόμια του Μπουένος Άϊρες που νωρίτερα σήμερα είχαν κλείσει λόγω του τεράστιου πυκνού νέφους τέφρας που δημιουργήθηκε από την σαββατιάτικη έκρηξη του ηφαιστείου Πουγιεουέ της Χιλής και είχε καλύψει ολόκληρη την πρωτεύουσα της Αργεντινής.
 
Το νέφος δεν ήταν ορατό από τους Αργεντίνους γιατί βρίσκονταν πολύ ψηλά αλλά τα αεροδρόμια έκλεισαν γιατί υπήρξαν φόβοι πως η πυκνή τέφρα υπήρχε πιθανότητα να προκαλέσει ζημιές στις τουρμπίνες των αεροσκαφών.
  

 Το τεράστιο νέφος ηφαιστειακής τέφρας που προκλήθηκε μετά την έκρηξη το Σάββατο του ηφαιστείου Πουγέγουε της Χιλής έφτασε μέχρι τα νότια εδάφη της Βραζιλίας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών της χώρας (Inpe).

 “Η τέφρα περνά από τις πολιτείες Παρανά και Ρίο Γκραντ ντο Σουλ στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας”, δήλωσε ο Σάουλο Φρέιτας, ερευνητής του Ipne.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το νέφος θα συνεχίσει να κινείται προς τον Ατλαντικό σε ύψος 8.000 ως 12.000 μέτρων, πρόσθεσε.

    Δεκαεννιά πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο για την Χιλή, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και το Περού ακυρώθηκαν, ανακοινώθηκε από την εταιρία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της Βραζιλίας (Infrareo).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε