Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανοιξε μετά από 2 μήνες και έπεσε 10%!

Το χρηματιστήριο του Καΐρου, το οποίο παρέμενε κλειστό επί περίπου δυο μήνες μετά τη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, άνοιξε πάλι σήμερα σημειώνοντας απώλειες κατά 9,93%.

Αιγυπτιακή επιτροπή που ερευνά τις βιαιότητες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του πρώην προέδρου και του υπουργού Εσωτερικών για σκόπιμες δολοφονίες διαδηλωτών, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Al Ahram.

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των διαδηλώσεων και χιλιάδες τραυματίστηκαν.

Η επιτροπή υπέβαλε τις κατηγορίες στο γραφείο του Εισαγγελέα, υπογραμμίζοντας πως ο Μουμπάρακ ως επικεφαλής της κυβέρνησης έχει την ποινική ευθύνη για τον θάνατο των διαδηλωτών.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Αλντι, που θα δικαστεί για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και ξέπλυμα χρημάτων, κατηγορείται ότι διέταξε τις αστυνομικές δυνάμεις να ανοίξουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, γράφει η Al Ahram.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν ήδη συλλάβει ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας και ερευνούν τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες διέταξαν τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίξουν πυρ προκαλώντας τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του Μουμπάρακ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε