Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Άνοιξε πυρ εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Σαράγεβο

Άνοιξε πυρ εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Σαράγεβο

Πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Βοσνίας.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 40 ετών, ήταν μέλος ενός “ουαχαβιτικού κινήματος”. Φορώντας κουκούλα και οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ, γύρω στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) άρχισε να πυροβολεί, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί αν στόχος του ήταν το κτίριο της πρεσβείας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οι άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι προσπάθησαν να τον περικυκλώσουν. Όι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν ενώ από τα πυρά τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί φρουροί της πρεσβείας, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι.

“Το άτομο που πυροβολούσε με αυτόματο όπλο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και συνελήφθη. Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της βοσνικαής αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος της πρεσβείας, Σάνια Πεϊτσίνοβιτς, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα “επεισόδιο” μπροστά από το κτίριο. “Η πρεσβεία έκλεισε. Αναμένουμε από την αστυνομία να αποκαταστήσει την τάξη”, είπε. Ωστόσο, κανείς από τους διπλωμάτες και τους υπαλλήλους της πρεσβείας δεν έπαθε το παραμικρό.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Σαράγεβο είχε κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα τον Μάρτιο του 2002 εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης “απειλής”, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που το κτίριο δέχεται επίθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε