Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δεύτερη υποψηφιότητα από τον Ν. Σαρκοζί

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δεύτερη υποψηφιότητα από τον Ν. Σαρκοζί

Ερωτηθείς για το χρόνο της ανακοίνωσης της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του, ο αρχηγός του κράτους απαντά ότι “θα πρέπει να αφήσουμε στους Γάλλους αρκετό χρόνο για να κάνουν την επιλογή τους”.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θεωρεί ότι είναι “σωστό” το να σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία το 2012 –όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο L’Express και το τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη–, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στο να επιβεβαιώσει μια νέα υποψηφιότητα.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτηρίζει ως “αξιόπιστο άνθρωπο που λέει σωστά πράγματα” τον υπουργό του των Εξωτερικών Αλεν Ζιπέ για τις πρόσφατες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες η υποψηφιότητά του είναι “κοινό μυστικό”.

“Ωστόσο, είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσε να εκφράσει οποιαδήποτε επιθυμία όσον αφορά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Είμαι πρόεδρος δεν έχω το δικαίωμα να επιδοθώ σε υπολογισμούς τόσο μακριά από μια διαδικασία που δεν είναι ακόμη μέσα στο κεφάλι των Γάλλων”, δηλώνει σε αυτή τη συνέντευξη που δόθηκε την παραμονή της τέταρτης επετείου της εκλογής του, στις 6 Μαΐου του 2007.

Ερωτηθείς για το χρόνο της ανακοίνωσης της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του, ο αρχηγός του κράτους απαντά ότι “θα πρέπει να αφήσουμε στους Γάλλους αρκετό χρόνο για να κάνουν την επιλογή τους”. “Και στις δύο περιπτώσεις που αναφέρετε (τέλη του 2011 ή τις αρχές του 2012, σ.σ.), οι Γάλλοι θα έχουν το χρόνο”, προσθέτει.

Πολύ αποδυναμωμένος στις δημοσκοπήσεις, ο Νικολά Σαρκοζί δήλωνε μέχρι τώρα ότι θα εκφράσει τις προθέσεις του το φθινόπωρο του 2011. Είναι επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που το όνομα του κύριου ανταγωνιστή του, του σοσιαλιστή υποψήφιου, θα γίνει γνωστό, μετά από προκαταρκτικές εκλογές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε