Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανοιχτός ο δρόμος του Στρος Καν για την προεδρία της Γαλλίας αν…

ΦΩΤΟ REUTERS

Μήπως τελικά κάποιοι βιάστηκαν να «σβήσουν» από τον πολιτικό χάρτη της Γαλλίας τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ; Γιατί αν οι κατηγορίες εις βάρος του αποσυρθούν, όλα είναι… ανοιχτά.

Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φρανσουά Όλαντ, φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Ο Στρος Καν είναι εκείνος που θα αποφασίσει αν θα θελήσει να ανταγωνιστεί τους άλλους υποψήφιους στις προκριματικές εκλογές του κόμματος, σε περίπτωση που οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού της 32χρονης καμαριέρας του Sofitel αποσυρθούν.

Οι εικασίες εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο ότι η υπόθεση κατά του Στρος Καν πρόκειται να εγκαταλειφθεί. “Ό,τι και να έχει ειπωθεί, ένας άνδρας με τις ικανότητες του Ντομινίκ Στρος Καν μπορεί να είναι χρήσιμος στη χώρα του στους επόμενους μήνες και χρόνια”, δήλωσε ο Ολάντ στον ραδιοσταθμό France Inter.

Ερωτηθείς εάν ο Στρος Καν θα μπορούσε να διεκδικήσει την εκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου ο Ολάντ απάντησε “αυτό εξαρτάται από εκείνον”.

Οι Σοσιαλιστές πολιτικοί είχαν διορία έως τις 13 Ιουλίου για να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους και η αρχή που είναι υπεύθυνη για την ψηφοφορία έχει επιλέξει έξι από αυτούς για να ανταγωνιστούν στις προκριματικές εκλογές του κόμματος τον Οκτώβριο.

Ο Ολάντ είπε ότι είχε υποβάλει την υποψηφιότητά του πριν από τη σύλληψη του Στρος Καν και ενδεχόμενη επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στον εκλογικό αγώνα δεν θα επηρεάσει τη θέση του.

Επίσης, απέκλεισε οποιαδήποτε πολιτική συμφωνία με τον Ντομινίκ Στρος-Καν. “Δεν υπάρχει συμφωνία, ούτε διευθέτηση. Υπέβαλα υποψηφιότητα για την προεδρία, γιατί είχα ένα μήνυμα, μια προσέγγιση, μια δέσμευση για τη χώρα”, δήλωσε ο Ολάντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπόθεση Στρος Καν: Ειδικό εισαγγελέα ζητά τώρα η πλευρά της Ντιαλό

Τι γίνεται τελικά με τον Στρος Καν;

Στο αρχείο η υπόθεση Στρος Καν – Την Τρίτη αποσύρονται όλες οι κατηγορίες

“Τα βρήκε” η καμαριέρα με τον Στρος Καν – Αποσύρονται οι κατηγορίες

Αποσύρει τη μήνυση κατά Στρος Καν για τα χρήματα η Ντιαλό;

Βιασμό “δείχνει” η ιατροδικαστική έκθεση στην υπόθεση Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε