Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν νεκρό σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν νεκρό σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άντρα στο Στρασβούργο στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρασβούργο και συνδέεται με την έρευνα για την επίθεση με χειροβομβίδα τον περασμένο μήνα σε εβραϊκή αγορά, ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Επίλεκτες μονάδες της αστυνομίας πραγματοποίησαν ταυτόχρονα επιχειρήσεις στην περιοχή του Παρισιού, στο Στρασβούργο, στη Νίκαια και στις Κάννες νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσαν οι ίδιες πηγές στο Ρόιτερς και πρόσθεσαν ότι στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας συνελήφθη ένας άνδρας.

Οι επιχειρήσεις συνδέονται με το περιστατικό που σημειώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στο προάστιο Σαρσέλ της γαλλικής πρωτεύουσας όταν δύο άνδρες πέταξαν χειροβομβίδα μέσα σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου και μικρές υλικές ζημιές, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.

Η αστυνομία δέχτηκε τα πυρά ενός άνδρα περίπου 30 ετών όταν πραγματοποίησε έφοδο στο διαμέρισμά του στην κεντρική συνοικία Εσπλανάντ του Στρασβούργου, στις 6.00 π.μ (τοπική ώρα), μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info επικαλούμενος το γραφείο του εισαγγελέα. Από τα πυρά του άνδρα τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας του Στρασβούργου, Πατρίκ Πουαρέ, σκοτώθηκε ο ένοπλος.

Γείτονες δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι στο διαμέρισμα διέμενε ένα ζευγάρι με τα δύο του παιδιά τους τελευταίους τέσσερις με έξι μήνες, ο άνδρας είχε γένια και η γυναίκα φορούσε την ισλαμική μαντίλα.

Η εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ύστερα από μια σειρά επιθέσεων τους τελευταίους μήνες. Στο σοβαρότερο περιστατικό, τρία παιδιά εβραϊκής καταγωγής και ένας ραβίνος σκοτώθηκαν τον Μάρτιο από ένοπλο, οπαδό της αλ Κάιντα, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε

Η συγγνώμη της Τριερβελέρ για το μήνυμα κατά της Σεγκολέν

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε