Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή ο Νέλσον Μαντέλα

Ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή ο Νέλσον Μαντέλα

Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται επί μία εβδομάδα με πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 94 ετών, έχει σημειώσει πρόοδο και οι θεράποντες ιατροί του είναι ικανοποιημένοι από την αντίδρασή του στη θεραπεία, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της προεδρίας.

«Οι γιατροί που φροντίζουν τον πρώην πρόεδρο Μαντέλα ανακοίνωσαν πως έχει κάνει προόδους το τελευταίο 24ωρο και είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στη θεραπεία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Η ίδια πηγή είχε ανακοινώσει χθες πως οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ έδειξαν πως υπέστη μία υποτροπή παλαιότερης πάθησης των πνευμόνων.

Μολονότι ελάχιστες πληροφορίες είναι διαθέσιμες, επίσημες πηγές επαναλαμβάνουν από την ημέρα της εισαγωγής του Μαντέλα στο νοσοκομείο, πως η υγεία του πηγαίνει καλύτερα και δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας. Άλλωστε, ούτε η κυβέρνηση, ούτε και το κυβερνητικό κόμμα ΑΝC –το οποίο έχει σχεδιάσει να πραγματοποιήσει το Σάββατο το εθνικό συνέδριό του– έχουν τροποποιήσει τα προγράμματά τους.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του Μαντέλα, ο οποίος θεωρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του ως σύμβολο της εθνικής συμφιλίωσης–αφού αυτός διαπραγματεύθηκε με το καθεστώς των λευκών τον τερματισμό του απαρτχάιντ και την εγκαθίδρυση πολυφυλετικής δημοκρατίας το 1994.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Νέλσον Μαντέλα έγινε χαρτονόμισμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε