Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ανθρωπιστική καταστροφή από τις πλημμύρες στο Νίγηρα

Οι πλημμύρες στο Νίγηρα, χώρα που ήδη πλήττεται από σοβαρή επισιτιστική κρίση, άφησαν σχεδόν 200.000 ανθρώπους άστεγους, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ χθες Σάββατο.

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Ζητημάτων (OCHA) ανέφερε ότι σχεδόν 30.000 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που έχουν σαρώσει τη χώρα της υποσαχάρειας Αφρικής από τις αρχές του Αυγούστου.

Οι αριθμοί αυτοί είναι σχεδόν διπλάσιοι από τις εκτιμήσεις που έκανε το OCHA πριν μόλις πέντε ημέρες.

Όλες οι επαρχίες του Νίγηρα έχουν πληγεί είτε από τις βροχοπτώσεις είτε από την υπερχείλιση του Νίγηρα ποταμού.

Με χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν ήδη από την κρίση των τροφίμων που σημειώνεται στη χώρα, οι πλημμύρες αποτέλεσαν πολύ σκληρό πλήγμα, σημείωσε το OCHA.”Οι απώλειες είναι πολύ σημαντικές για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα συνέλθει από τις συνέπειες των κρίσεων των τροφίμων και της ζημιάς στις σοδειές”, σημειώνεται σε ανακοινωθέν του.

Τα κρούσματα διάρροιας και ελονοσίας ήδη έχουν αυξηθεί στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αναφέρεται ακόμα.

Κατά την υπηρεσία του ΟΗΕ, χρειάζονται 10.000 τόνοι τρόφιμα, 60.000 κουβέρτες και 34.000 κουνουπιέρες για τους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Η ξηρασία στη χώρα το 2009 οδήγησε σε σημαντικές ελλείψεις στην παραγωγή τροφίμων και ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν ο μισός πληθυσμός του Νίγηρα, κινδυνεύει από λιμό εάν δε σταλεί βοήθεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε