Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αντιδρά ο Ράντοβαν στον νέο του δικηγόρο

Ράντοβαν Κάρατζιτς ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ράντοβαν Κάρατζιτς ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Κάρατζιτς μπορεί να ασκήσει έφεση κατά του διορισμού του βρετανού δικηγόρου του.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξουσιοδότησε τον πρώην πολιτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάραζιτς να ασκήσει έφεση κατά της αποφάσεως του ΔΠΔ το οποίο αρνείτο να αντικαταστήσει τον δικηγόρο που του είχε επιβάλλει. 

“Το δικαστήριο θα επιτρέψει στον κατηγορούμενο να ασκήσει έφεση”, αναφέρει ο νοτιοκορεάτης δικαστής Ο-Γκον-Κουόν σε απόφασή του που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα. 

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2009, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αρνήθηκε να αντικαταστήσει τον βρετανό δικηγόρο Ρίτσαρντ Χάρβεϊ που είχε οριστεί για την υπεράσπιση του κ. Κάρατζιτς, αν ο τελευταίος συνεχίσει να μποϊκοτάρει τη δίκη του που επαναλαμβάνεται την 1η Μαρτίου 2010. 

Στις 5 Νοεμβρίου, δικαστές του ΔΠΔ είχαν διατάξει να διοριστεί δικηγόρος στον Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος είχε μποϋκοτάρει τις πρώτες ακροάσεις της δίκης του που άρχισε την 26η Οκτωβρίου, με την δικαιολογία ότι δεν είχε αρκετό χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, που ασκεί μόνος του. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε