Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αντιμέτωπο με εταιρεία καλλυντικών το Ιράν

Ο Υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, Χεϊντάρ Μοσλεχί, κατηγόρησε τη σουηδική εταιρία καλλυντικών, Oriflame, ότι επιδιώκει να πλήξει την ασφάλεια του Ιράν.

“Η Oriflame είχε την πρόθεση να πλήξει το σύστημα. Η εταιρία δεν έχει κανένα στόχο από οικονομικής πλευράς”, τόνισε ο υπουργός οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από την ιστοσελίδα της ιρανικής τηλεόρασης.

“Σύμφωνα με τις αποδείξεις που έχουμε, οι αλλαζονικές (δηλαδή οι ξένες) υπηρεσίες πληροφοριών επιδίωξαν να προκαλέσουν προβλήματα ασφάλειας στη χώρα μέσω της εταιρίας αυτής”, πρόσθεσε.

“Είμαστε μια εταιρία καλλυντικών απευθείας πώλησης. Δεν έχουμε εμπλακεί σε καμιά πολιτική δραστηριότητα στη χώρα. Μας είναι πολύ δύσκολο να σχολιάσουμε τις κατηγορίες αυτές”, τόνισε ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της εταιρίας Γκαμπριέλ Μπένετ.

Ο Μπένετ υπογράμμισε ότι του είναι δύσκολο να δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση της Oriflame στο Ιράν, καθώς η εταιρία δεν έχει λάβει πληροφορίες για το λόγο που οι αρχές έκλεισαν το γραφείο της στην Τεχεράνη και πέντε εργαζόμενοί της συνελήφθησαν στις 22 Αυγούστου.

 “Προσπαθούμε να έχουμε ένα διάλογο με τις αρχές, αλλά πρέπει να ενημερωθούμε περισσότερο για το τί συνέβη”, πρόσθεσε. “Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να επιλυθεί η κατάσταση, κυρίως για τους συναδέλφους μας που κρατούνται”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε