Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αντιμέτωποι με την ποινή του θανάτου οι 5 κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Αντιμέτωποι με την ποινή του θανάτου οι 5 κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Οι πέντε κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου προσήχθησαν ενώπιον στρατοδικείου του Γκουαντάναμο προκειμένου να ολοκληρωθεί η δίκη τους.

Τα πέντε άτομα που κατηγορούνται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, τον έναν εκ των στόχων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, τα μοναδικά τόσο ισχυρά τρομοκρατικά χτυπήματα σε αμερικανικό έδαφος, που θεωρούνται εκ των εγκεφάλων του Χαλίντ Σεϊχ Μοχάμεντ, αρνήθηκαν να δηλώσουν είτε την ενοχή τους, είτε την αθωότητα τους για τη δολοφονία των 2.976 θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας του 2001, προτιμώντας να αναβάλουν την απόφαση τους για τη στάση που θα κρατήσουν για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο 47 χρονος Χαλίντ Σεϊχ Μοχάμεντ, ένας Πακιστανός 47 ετών μέλος της οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεντ και θεωρούμενος ως ο κύριος αρχιτέκτονας της τρομοκρατικής επίθεσης της 11 Σεπτεμβρίου, ο ανιψιός της – επίσης Πακιστανός, ο Αλί Αμπντ αλ Αζίζ Αλί, καθώς επίσης και οι υεμενίτες Ραμζίν μπεν αλ – Χαϊμπα και Ουαλίντ μπεν Αττάχ, όπως και ο Σαουδάραβας Μουτσταφά αλ Χασάουι, που προφανώς βρίσκονται στις φυλακές του Γκουαντανάμο, αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή.

Μετά από εννέα ώρες ακροαματικής διαδικασίας , οι κατηγορούμενοι αναμένουν την επίσημη παραπομπή τους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί δημοσίως εδώ και τρεις μήνες, πήραν θέσεις στο δικαστήριο ο ένας μακριά από τον άλλο.

Ένας από τους πέντε κατηγορούμενους φώναξε κατά την ακροαματική συνεδρίαση: “Θα μας σκοτώσετε”, σπάζοντας τη σιωπή των πέντε ανδρών.

“Ίσως δεν θα μας ξαναδείτε. Πρόκειται για τη μεταχείριση την οποία υφιστάμεθα”, είπε ο Υεμενίτης Ραμζί μπεν αλ-Σάιμπα στο στρατιωτικό δικαστή Τζέιμς Πολ πριν προσθέσει “θα μας σκοτώσετε και μετά θα πείτε ότι αυτοκτόνησαν”.

Λίγο νωρίτερα ο Ντέιβιντ Νέβιν, ο δικηγόρος του φερόμενου ως εγκέφαλου των επιθέσεων Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, είχε ανακοινώσει ότι ο πελάτης του δεν θα μιλήσει κατά τη συνεδρίαση καθώς “ανησυχεί ιδιαίτερα για την ακριβοδικία της διαδικασίας αυτής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχίζει σήμερα η δίκη για την 11η Σεπτεμβρίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε