Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αντιμέτωπος με τους συγγενείς των θυμάτων που σκότωσε θα βρεθεί ο μακελάρης

REUTERS
«Δημόσια» η προσεχής συνεδρίαση του δικαστηρίου που δικάζει τον Μπράιβικ. Θα είναι στο δικαστήριο συγγενείς των θυμάτων αλλά και μέσα ενημέρωσης.
Νορβηγικό δικαστήριο απέρριψε χθες το αίτημα της αστυνομίας η προσεχής συνεδρίασή του στην οποία θα εξεταστεί το ζήτημα της κράτησης του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, του ανθρώπου που κατηγορείται για τις επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 77 ανθρώπους τον Ιούλιο, να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.
 
Ο Μπράιβικ είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο δικαστήριο την 19η Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία ζητεί να παραταθεί η κράτησή του για άλλες οκτώ εβδομάδες, εξ αυτών τις τέσσερις σε απομόνωση. Στις προηγούμενες συνεδριάσεις, το αίτημα της αστυνομίας να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ικανοποιήθηκε, καθώς δεν μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μπράιβικ να είχε συνεργούς.
 
Ωστόσο το δικαστήριο του Όσλο ανέφερε ότι οι αποφάσεις εκείνες αποτελούσαν εξαίρεση και πρόσθεσε ότι ο Τύπος, συγγενείς των θυμάτων, επιζώντες και άλλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικασία. Η αστυνομία ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό της, τον Κρίστιαν Χάτλο, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Verdens Gang (VG).
 
Την προσεχή συνεδρίαση θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, οι επιζώντες, οι συγγενείς των θυμάτων και οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τα θύματα αλλά θα τους επιβληθεί σιωπή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Η συνεδρίαση θα είναι «σύντομη» και δεν αναμένεται να ανακύψουν νέα στοιχεία για την υπόθεση, ανέφερε το δικαστήριο.
 
Δικηγόροι που εκπροσωπούν τους συγγενείς των θυμάτων είπαν πως ήθελαν η διαδικασία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Αντίθετα, ο δικηγόρος του 32χρονου Μπράιβικ, Γκέιρ Λίπσταντ, είπε ότι «αυτό ζητούσαμε». «Αυτό συνάδει με τη νορβηγική νομική παράδοση και αποτελεί μια σημαντική νομική αρχή», είπε ο Λίπσταντ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο NTB.
 
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την αστυνομία, θέλει την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς φράκο στο δικαστήριο ο μακελάρης της Νορβηγίας

Τον θεώρησαν ύποπτο και τον γλίτωσαν από τη σφαγή της Οτόγια 

«Μας περίμενε με τα χέρια ψηλά» – Στιγμή στιγμή οι δραματικές στιγμές στην Οτόγια – Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε