Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αντιναζιστική διαδήλωση στο Μόναχο

Αντιναζιστική διαδήλωση στο Μόναχο

Οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης του Μονάχου αντέδρασαν άμεσα το Σάββατο με αντιδιαδήλωση στον χώρο συγκέντρωσης και ομιλίας των νεοναζιστών, που έκαναν πορεία με ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα.

Με μουσική και διάφορα συνθήματα, πολίτες πολλών εθνικοτήτων εξέφρασαν βροντερά την αντίθεσή τους στον ναζισμό, νεοναζισμό και το φασισμό.

Ο Πρώτος Δήμαρχος, Χρίστιαν Ούντε, και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μονάχου παρέστησαν στην αντιδιαδήλωση, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Το Μόναχο είναι πολύχρωμο και όχι καφέ», ενώ τόνισαν την κοινή βούλησή τους να καταπολεμήσουν με κάθε τρόπο νεοναζιστικές και φασιστικές κινήσεις «αδιόρθωτων ανθρώπων».

Στο μεταξύ, έχει παρθεί απόφαση να διοργανωθεί μεγάλη «Εκδήλωση Μνήμης» στην «Odeonsplatz» του Μονάχου, στις 23 Νοεμβρίου, για τα πρόσφατα θύματα των νεοναζιστών, μεταξύ των οποίων και του συμπατριώτη μας Θεόδωρου Βουλγαρίδη, που δολοφονήθηκε στις 15 Ιουνίου του 2005.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν ο Πρώτος Δήμαρχος Μονάχου, Χρίστιαν Ούντε, η επιτετραμμένη της Γερμανικής Κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων, Βαρβάτα Τζον, η πρόεδρος του Συμβουλίου Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου, Νίνχετ Κιβράν και εκπρόσωποι εκκλησιών και θρησκευμάτων, μεταξύ των οποίων και ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε