Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αντίποινα ανακοινώνει ο Ερντογάν για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

Ερντογάν

– Σκληραίνει η κόντρα της Τουρκίας με τις ΗΠΑ
– Αποφασισμένος να απαντήσει ο Ερντογάν με αντίμετρα στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ
– Τούρκος βουλευτής ζήτησε να αναγνωριστεί από όλες τις χώρες η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης!

Ένα ταμείο με το οποίο θα προστατεύσει τους παλαιστινίους ανακοίνωσε ότι δημιουργείται από ισλαμικές χώρες ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία απαντάει έτσι στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Επίσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Μιλώντας στα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στο Ικόνιο μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα επιδιώξει πρώτα την ακύρωση της απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας και, αν αυτό αποτύχει, θα προσφύγει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Νωρίτερα, τούρκος βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, κάλεσε όλες τις χώρες να αναγνωρίσουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης!

Ο Ορχάν Αταλάι καλωσόρισε την απόφαση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης να αναγνωρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Ο οργανισμός αυτός είναι ο δεύτερος σε μέγεθος μετά τον ΟΗΕ με 57 χώρες – μέλη.

Ο Αταλάι είπε ακόμα ότι η Τουρκία μπορεί να ηγηθεί στον ισλαμικό κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις