Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αντίποινα του Ισραήλ στην Τουρκία μέσω… Κύπρου!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Την Κύπρο θα χρησιμοποιήσει το Ισραήλ για να “εκδικηθεί” την Τουρκία μετά την δολοφονική επίθεση ισραηλινών κομάντος στον στολίσκο “ελευθερίας” την προηγούμενη Δευτέρα.

 

Ομάδα «οργισμένων» Ισραηλινών θα σχηματίσει τον δικό της στολίσκο και θα πλεύσει προς την Κύπρο ζητώντας τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στο βόρειο μέρος του νησιού, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post».
 
Την ώρα που η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ βρίσκεται στο «κόκκινο», εξαιτίας των αιματηρών γεγονότων που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο τουρκικό πλοίο που είχε προορισμό την αποκλεισμένη Γάζα, Ισραηλινοί πολιτικοί φέρονται αποφασισμένοι να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο στη γειτονική μας χώρα και να καταδείξουν τη δική της παράνομη συμπεριφορά στη Μεγαλόνησο.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αγγλόφωνης ισραηλινής εφημερίδας, οι «οργισμένοι» Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα αναχωρήσουν για την Κύπρο με τον δικό τους στολίσκο και με αίτημα το τέλος της τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού υπό την κυπριακή κυβέρνηση. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στον ισραηλινό στολίσκο θα συμμετάσχουν το πρώην μέλος της Κνεσέτ Αλεξ Γκόλντφαρμπ και ο ακτιβιστής του κόμματος Μερέτζ, Πινχάς Χαρ Ζαχάβ, ενώ η αποστολή θα χρηματοδοτηθεί από «ανώνυμο πλούσιο Ισραηλινό δωρητή». Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει αν ο εν λόγω στολίσκος θα επιχειρήσει να προσεγγίσει λιμάνι των Κατεχομένων ή θα κατευθυνθεί προς την ελεύθερη Κύπρο.
 
Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της λιβανέζικης εφημερίδας «Almustaqbal» φέρει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταβεί ο ίδιος στη Γάζα, ζητώντας μάλιστα από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό να συνοδεύσει την ανθρωπιστική νηοπομπή προς τα παλαιστινιακά εδάφη. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τον Τούρκο πρωθυπουργό να καθυστερήσει τα σχέδιά του.
 
 

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε