Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αντιπυρηνική διαδήλωση στο Παρίσι

Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα σε ένδειξη συμπαράστασης στην Ιαπωνία.

Ανάμεσά τους πολλές προσωπικότητες της Αριστεράς και των Οικολόγων. Ολοι τους συγκεντρώθηκαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικτύου “Έξοδος από τα Πυρηνικά”, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Ιαπωνία που χτυπήθηκε από σεισμό και τσουνάμι και απειλείται με σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα.

Οι διαδηλωτές άναψαν κεριά και άπλωσαν ένα τεράστιο πανό στο οποίο είχαν γράψει τη φράση: “Τα πυρηνικά σκοτώνουν το μέλλον”.

Πολλοί κρατούσαν σημαίες με το σύμβολο της πυρηνικής ενέργειας και άλλοι έφεραν καρφίτσες με τις φράσεις: “Να βγούμε από την εποχή των πυρηνικών” και “Μοιραστείτε τους πόρους για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη”.

 “Παλαιότερα μας εξήγησε ότι το Τσερνόμπιλ έγινε λόγω ανθρώπινου λάθους σε μια κομμουνιστική χώρα με προσωπικό όχι επαρκώς εκπαιδευμένο (…) αλλά εκεί, αυτό έγινε στην Ιαπωνία, σε μια χώρα με αντισεισμικά συστήματα, μαθημένη (σε καταστροφές), πολύ καλά οργανωμένη, με προσωπικό άριστα εκπαιδευμένο”, σχολίασε η Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Έβα Ζολί.

Για τον Οικολόγο βουλευτή Ιβ Κοσέ, το “σοβαρότατο” ατύχημα της Ιαπωνίας “θα δώσει το θανάσιμο χτύπημα στην ιαπωνική πυρηνική βιομηχανία (…) και στην πυρηνική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε