Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αντίθετο το Βατικανό με το Νόμπελ Ιατρικής στον πατέρα της εξωσωματικής

Αντίθετο το Βατικανό με το Νόμπελ Ιατρικής στον πατέρα της εξωσωματικής

Παράλληλα ο ντε Πάουλα θεωρεί ότι “χωρίς τον Εντουαρτς ο βοηθητικός αυτός τρόπος απόκτησης ζωής δεν θα βρίσκονταν σε τόσο σύγχυση.

Ο πρόεδρος της Παπικής Ακαδημίας για τη ζωή, που ασχολείται με εντολή του Βατικανού με θέματα ηθικής και υπεράσπισης της ζωής, κατέκρινε σήμερα με έντονο τρόπο την επιλογή του “πατέρα” της ιn vitro γονιμοποίησης για το Νόμπελ της Ιατρικής του 2010, Ρόμπερτ Εντουαρτς.

“Χωρίς τον Εντουαρτς δεν θα υπήρχε αγορά όπου κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει εκατομμύρια ωοκύτταρα και δεν θα υπήρχε στον κόσμο ένας τόσο μεγάλος αριθμός καταψυκτών εμβρύων”, δήλωσε στον Τύπο και στο ιταλικό πρακτορείο ANSA ο ιερωμένος Ιγκνάσιο Καράσκο ντε Πάουλα.

“Στην καλύτερη περίπτωση αυτά τα ωοκύτταρα αναμένουν να μεταφερθούν σε μήτρες όμως το πιθανότερο είναι ότι είτε αυτό δεν θα γίνει είτε θα αποτύχει και αυτά θα πεθάνουν, ένα πρόβλημα για το οποίο είναι υπεύθυνος αυτός που θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ιατρικής”, εκτιμά η ίδια πηγή.

Παράλληλα ο ντε Πάουλα θεωρεί ότι “χωρίς τον Εντουαρτς ο βοηθητικός αυτός τρόπος απόκτησης ζωής δεν θα βρίσκονταν σε τόσο σύγχυση όσο είναι τώρα με ακατανόητες καταστάσεις για παιδιά που γεννώνται από τις γιαγιάδες τους ή από παρένθετες μητέρες”.

“Βρίσκουμε την επιλογή του Ρόμπερτ Εντουαρτς εντελώς άκαιρη” προσθέτει ο πρόεδρος της Παπικής Ακαδημίας που κρίνει ότι ο Εντουαρτς με την ανακάλυψή του “δεν λύνει κανένα πρόβλημα που αφορά την μη τεκνοποίηση, ούτε τα προβλήματα της παθολογίας, ούτε αυτά της επιδημιολογίας”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε