Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανυποχώρητος για τις μεταρρυθμίσεις ο Σαρκοζί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ηττήθηκε στις περιφερειακές εκλογές, η πλειοψηφία των Γάλλων θέλει νίκη της αριστεράς στις εκλογές του 2012 αλλά ο Νικολά Σαρκοζί δηλώνει ανυποχώρητος όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνησή του.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Να σταματήσουμε τώρα θα ήταν καταστροφή για ότι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα», επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού Συμβουλίου.

«Τίποτα δεν θα ήταν χειρότερο από την αλλαγή κατεύθυνσης εξαιτίας της αναστάτωσης που προκλήθηκε από τις εκλογές», είπε ο Σαρκοζί και απέρριψε τις εκκλήσεις από το εσωτερικό του κόμματός του για τερματισμό της πολιτικής της προσφοράς κυβερνητικών θέσεων σε μέλη της αντιπολίτευσης. Τόνισε δε ότι ο πλουραλισμός των απόψεων είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας.

Στις προτεραιότητές του για τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του περιλαμβάνονται η διατήρηση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για τους αγρότες, η μεταρρύθμιση του συστήματος συντάξεων και η αυστηρότερη τιμωρία των εγκληματιών. Όσον αφορά μάλιστα στην κοινή ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική, ο Σαρκοζί προτιμά να διακινδυνεύσει μία ευρωπαϊκή κρίση παρά να δει να σταματούν οι επιδοτήσεις.

Επεσήμανε επίσης ότι το γαλλικό σύστημα της χρηματοδότησης των συντάξεων προκαλεί έλλειμμα που συνεχίζει να αυξάνεται και ότι «δίκαια και αναγκαία μέτρα» για την μεταρρύθμισή του θα εφαρμοστούν μέσα σε έξι μήνες. Και αυτό ενώ την Τρίτη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πραγματοποίησαν πορείες σε 180 πόλεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια Σαρκοζί για μεταρρύθμιση του συστήματος συντάξεων.

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύεται η μπούρκα στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι η κάλυψη ολόκληρου του προσώπου και του σώματος με την ισλαμική αυτή ενδυμασία αποτελεί προσβολή για τις γυναίκες. 

Διαβάστε επίσης
Βαριά ήττα του Σαρκοζί
Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Νικολά Σαρκοζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε