Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Απαγωγείς ηλικίας 80 ετών!

Ο Ρόναλτ Κ με την σύζυγο του στο δικαστήριο
Ο Ρόναλτ Κ με την σύζυγο του στο δικαστήριο
Τέσσερις γηραιοί Γερμανοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης διότι απήγαγαν τον οικονομικό τους σύμβουλο και τον κράτησαν ως όμηρο κλειδώνοντας τον σε ένα υπόγειο.
 

 

Και όλα αυτά σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τον αναγκάσουν να τους επιστρέψει τις χαμένες τους οικονομίες, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες, μεταξύ 61 και 80 ετών, απήγαγαν τον τραπεζικό έξω από το διαμέρισμά του στην πόλη Σπέγιερ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, τον έδεσαν, τον φίμωσαν, τον ανάγκασαν να μπει στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου, και οδήγησαν περίπου 500 χλμ., σε άλλη περιοχή της χώρας, όπου τον φυλάκισαν.
 
Οι δράστες, που απέκτησαν το προσωνύμιο “συνταξιούχοι γκάνγκστερ” από τα Γερμανικά ΜΜΕ, κράτησαν όμηρο τον 57χρονο στο υπόγειο για τέσσερις ημέρες, απαιτώντας να μεταφέρει μεγάλα ποσά στους λογαριασμούς τους.
 
Σε μια εντολή που έστειλε όμως, ο τραπεζικός συμπεριέλαβε το μήνυμα “τηλεφώνησε στην αστυνομία σήμερα παρακαλώ”, και υπάλληλος της τράπεζας ειδοποίησε τις αρχές. Ο όμηρος απελευθερώθηκε από ειδική μονάδα της αστυνομίας.
 
“Ο πελάτης μου μετανιώνει πολύ, ειδικά το γεγονός ότι παρέσυρε τη σύζυγό του και τους άλλους σε αυτή την ιστορία”, δήλωσε ο συνήγορος Ούντο Κράουζε για τον 74χρονο Ρόλαντ Κ., που κατονομάστηκε ως επικεφαλής της ομάδας,
 
Το δικαστήριο της πόλης Τράουνσταϊν καταδίκασε τους δύο άνδρες σε ποινές κάθειρξης 6 ετών και φυλάκισης τεσσάρων ετών αντίστοιχα, ενώ καταδίκασε τις γυναίκες σε ποινές φυλάκισης 21 και 18 μηνών με αναστολή. Ομολόγησαν την ενοχή τους στην κατηγορία της απαγωγής.
 
“Η σχέση μας με τον τραπεζικό είχε εξελιχθεί σε φιλία με την πάροδο των χρόνων κι έτσι ένοιωσα ότι πρέπει να του ζητήσω συγγνώμη”, φέρεται να είπε ο Ρόλαντ Κ., μετά την ανακοίνωση της ποινής του.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε