Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απαγορεύουν τα πυροτεχνήματα το βράδυ της πρωτοχρονιάς για την ψυχική ηρεμία των… ζώων!

Πολλές ιταλικές πόλεις απαγόρευσαν φέτος την χρήση των παραδοσιακών πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς.

Οι αρχές του Μιλάνου, του Τορίνο του Μιλάνου, με ειδικές δημοτικές αποφάσεις, απαγορεύουν την χρήση πυροτεχνημάτων, για να αποφευχθούν τραυματισμοί πολιτών αλλά και για να προστατευθεί η ψυχική ηρεμία και σωματική ακεραιότητα των κατοικίδιων ζώων.

    Ο δήμαρχος του Μπάρι Μικέλε Εμιλιάνο αποφάσισε την ενίσχυση ειδικών κυκλωμάτων με τηλεοπτικές κάμερες, για να εντοπισθούν τυχόν παραβάτες προειδοποιώντας ότι πρόκειται να τους αποσταλούν τα σχετικά πρόστιμα. Στο Μιλάνο, με απόφαση του δημάρχου Τζουλιάνο Πιζαπία, το σχετικό πρόστιμο φθάνει τα πεντακόσια ευρώ. Στη Βενετία, η δημοτική αστυνομία με απόφασή της ορίζει ότι “στις 31 του Γενάρη και κατά την πρώτη ημέρα του νέου έτους απαγορεύεται ρητά η μεταφορά και κατοχή πυροτεχνημάτων πάσης φύσεως, από βεγγαλικά μέχρι πυροτεχνήματα”.

    Οι φιλοζωικές οργανώσεις επικροτούν την απόφαση των ιταλών δημάρχων, την οποία χαρακτηρίζουν “κίνηση που αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ευαισθησία της τοπικής αυτοδιοίκησης”, ενώ οι μέχρι τώρα αντιδράσεις των πολιτών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία θετικές.

    Στον ιταλικό Νότο πάντως, ειδικότερα στην πόλη της Νάπολης, συνεχίζεται η κατάσχεση παράνομων πυροτεχνημάτων. Οι περισσότερες έχουν αντικείμενο το ισχυρότερο φετινό παράνομο πυροτέχνημα, που ονομάστηκε “σπρεντ” και διατίθεται σε πολλές συνοικίες της μεγαλούπολης της Κάτω Ιταλίας. Οι καραμπινιέροι και αστυνομικοί φοβούνται ότι μπορεί να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί, ιδίως ανηλίκων. Τις τελευταίες ώρες οι κατασχέσεις παράνομων βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων ξεπέρασαν σε ποσότητα τους έξι τόνους. Σήμερα το πρωί στην Νάπολη συνελήφθη ένας άνδρας σαράντα χρόνων ο οποίος έκρυβε, στο σπίτι του –κάτω από το κρεβάτι– εκατόν σαράντα κιλά εκρηκτικής ύλης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε