Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Απαγόρευσαν την διαδήλωση μπροστά στο Μεγάλο Τέμενος στο Παρίσι – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ

Απαγόρευσαν την διαδήλωση μπροστά στο Μεγάλο Τέμενος στο Παρίσι – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ
– Η αστυνομία του Παρισιού απαγόρευσε την διαδήλωσης το Σάββατο μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος
– Κλειστές πολλές πρεσβείες της Γαλλίας σε αραβικές χώρες
– Θα κάνουμε διαδηλώσεις δηλώνουν μουσουλμανικές οργανώσεις
Η αστυνομία του Παρισιού απαγόρευσε την πραγματοποίηση διαδήλωσης το Σάββατο μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος της γαλλικής πρωτεύουσας σε διαμαρτυρία για την αντιισλαμική ταινία “Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων”, ανακοίνωσε σήμερα αστυνομική πηγή.
Ένας ιδιώτης είχε καταθέσει αίτημα για την πραγματοποίηση διαδήλωσης το Σάββατο μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού, σύμφωνα με θρησκευτική πηγή. Ο διευθυντής της αστυνομίας υπέγραψε απόφαση με την οποία γνωστοποιεί στον ενδιαφερόμενο την απαγόρευση της διεξαγωγής της διαδήλωσης αυτής, διευκρίνισε η αστυνομική πηγή.
 
“Αν ο διοργανωτής εμμείνει στην πραγματοποίηση της διαδήλωσης” κινδυνεύει “να του επιβληθεί εξάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 7.500 ευρώ”, πρόσθεσε η πηγή αυτή, η οποία δεν διευκρίνισε ποιά είναι η ιδιότητα του διοργανωτή της διαδήλωσης στο Παρίσι.
 
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε χθες ότι οι διαδηλώσεις κατά της αντιισλαμικής ταινίας θα απαγορευτούν.
 
Ωστόσο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αιτήματα για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων το Σάββατο στο Παρίσι και σε πολλές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.
 
Την ίδια ώρα περίπου 100 διαδηλωτές που είπαν ότι είναι φοιτητές συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη για να διαμαρτυρηθούν για τη δημοσίευση σκίτσων με τον προφήτη Μωάμεθ στη γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα “Σαρλί Εμπντό”, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
 
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως “θάνατος στην Αμερική”, “θάνατος στο Ισραήλ” και “θάνατος στη Γαλλία”, παρέμειναν σε απόσταση από την πρεσβεία πίσω από τη ζώνη ασφαλείας της αστυνομίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Η διαδήλωση αυτή δεν είχε επιτραπεί από τις αρχές, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της γαλλικής πρεσβείας από το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν. Η πρεσβεία είχε κλείσει για προληπτικούς λόγους.
 
Παράλληλα ο τυνησιακός Τύπος εκφράζει σήμερα ανησυχία και καταδικάζει τη δημοσίευση από την Charlie Hebdo των σκίτσων με τον Μωάμεθ.
 
“Σε ποιο επίπεδο εξαχρείωσης θα πρέπει να πέσουν για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών”, γράφει η εφημερίδα La Presse, η οποία διερωτάται με ποιον τρόπο θα δέχονταν οι χριστιανοί “καρικατούρες του Χριστού με ένα ελαφρύτερο ένδυμα ή της Παναγίας με μονοκίνι”.
 
Η εφημερίδα επισημαίνει εξάλλου ότι η πρόκληση βίαιων επεισοδίων σε βάρος των γαλλικών συμφερόντων, έπειτα από την καταστροφή που προκλήθηκε την Παρασκευή στην αμερικανική πρεσβεία, θα ενίσχυε τη μισαλλοδοξία. “Δεν αξίζει, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας”, υπογραμμίζει.
 
“Μετά τις ΗΠΑ, η Γαλλία, ο ιστορικός οικονομικός μας εταίρος ανεβάζει τους τόνους και παίρνει μέτρα ασφαλείας τα οποία μπορούν μόνο να δημιουργήσουν πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις, κυρίως τις οικονομικές”, επισημαίνει η εφημερίδα “Le Temps” και υπογραμμίζει και αυτή ότι “πρέπει να υπερισχύσει η λογική”.
 
Η πρεσβεία της Γαλλίας στην χώρα ανακοίνωσε χθες ότι θα παραμείνει κλειστή αύριο, ημέρα προσευχής, όπως και ότι κλείνουν τα γαλλικά σχολεία ως τη Δευτέρα για προληπτικούς λόγους.

 

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook λογόκρινε χθες Τετάρτη βράδυ τον λογαριασμό του γαλλικού περιοδικού Le Point μετά τη δημοσίευση ενός σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιευθεί και στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπως ανακοίνωσε σήμερα το περιοδικό.
 
Την Τετάρτη στις 18:00 η σύνταξη του Point.fr ανέβασε στο λογαριασμό του περιοδικού στο Facebook ένα από τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει η Charlie Hebdo παραπέμποντας στο άρθρο: «Γιατί η Charlie Hebdo παίζει με τη φωτιά;».
 
«Λιγότερο από μία ώρα αργότερα, η φωτογραφία είχε αφαιρεθεί από το Facebook και ο διαχειριστής της σελίδας μας έλαβε ένα προειδοποιητικό μήνυμα: το περιεχόμενο που δημοσιεύσατε δεν συνάδει με τους όρους χρήσης της σελίδας. Εξαιτίας αυτού ο διαχειριστής μας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Facebook για 72 ώρες», αναφέρει το Point.fr σε άρθρο του.
 
«Λυπούμεθα που αυτή τη σεμνοτυφία -γιατί δεν πρόκειται παρά για τέτοια– ασκείται στον επαγγελματικό λογαριασμό των συντακτών και όχι σε πολλούς άλλους ατομικούς λογαριασμούς που στερούνται αιδούς», σημειώνεται στο ίδιο άρθρο.
 
Πάντως σήμερα στις αρχές του απογεύματος η σελίδα του περιοδικού στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ήταν ακόμη ενεργή, ενώ από το Facebook υπήρξε η διευκρίνιση ότι «όλοι οι λογαριασμοί αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», είτε πρόκειται για τον λογαριασμό ενός ατόμου είτε μιας συντακτικής ομάδας.
 
 

 

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την αντι- ισλαμική ταινία

Στο πόδι η Γαλλία μετά την δημοσίευση των σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ

Ομπάμα προς Μουσουλμάνους: προστατεύστε τους Αμερικανούς

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του Αμερικανού πρέσβη σε video

Διάταγμα θανάτου για τους συντελεστές της ταινίας με τον Μωάμεθ

Γυναίκα καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στην Καμπούλ – Επίθεση «απάντηση» στην ταινία που προσέβαλε τον Μωάμεθ!

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των μουσουλμάνων για την αμερικανική ταινία

Αυτός είναι ο δημιουργός της ταινίας που ξεσήκωσε όλο τον Αραβικό κόσμο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε