Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απαισιόδοξοι οι Γάλλοι για την οικονομία της χώρας τους

Απαισιόδοξοι οι Γάλλοι για την οικονομία της χώρας τους
Η συντριπτική πλειονότητα των Γάλλων είναι απαισιόδοξη για το μέλλον της οικονομικής κατάστασης της χώρας τους και για το ενδεχόμενο επέκτασης της ελληνικής κρίσης

 

Τα τρία τέταρτα των Γάλλων (77%) δεν πιστεύουν πως θα υπάρξει μία βελτίωση στην οικονομική κατάσταση στη Γαλλία, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) πιστεύουν πως η ελληνική κρίση είναι δυνατόν να επεκταθεί και στη χώρα τους, προκύπτει από έρευνα των εταιρειών TNS Sofr?s και Publicis Consultants, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Λε Μοντ.
 
Περίπου το 77% των Γάλλων δηλώνει πως δεν πιστεύει πως θα υπάρξει οικονομική βελτίωση στη χώρα τους, έναντι ποσοστού 20% που ελπίζει το αντίθετο. Περισσότερο απαισιόδοξοι είναι οι εργάτες και οι υπάλληλοι και οι αριστεροί ψηφοφόροι, σύμφωνα με το βαρόμετρο της κοινής γνώμης.
 
Οι Γάλλοι είναι επίσης απαισιόδοξοι και όσον αφορά τον κίνδυνο επέκτασης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες: πάνω από τους οκτώ στους δέκα θεωρούν πως αυτή μπορεί να φθάσει στην Πορτογαλία (83%), ή στην Ισπανία (81%) και το 63% πιστεύει ότι μπορεί να επεκταθεί έως και τη Γαλλία.
 
Επίσης, οι Γάλλοι κατά 85% δείχνουν να ανησυχούν για το πρόβλημα των χρεών και των ελλειμμάτων. Μεταξύ των άλλων ζητημάτων που τους απασχολούν είναι η χρηματοδότηση των συντάξεων (στο σχετικό ερώτημα το 85% των απαντήσεων είναι απαισιόδοξες), η αγοραστική δύναμη (85%), το επίπεδο των τιμών (83%) και η ανεργία (84%).
 
Η έρευνα έγινε με επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα στο διάστημα 10-11 Μαΐου 2010, με δείγμα 1.000 ενηλίκους άνω των 18 ετών.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε