Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Απαισιόδοξοι οι Σλοβένοι για το 2013

Απαισιόδοξοι οι Σλοβένοι για το 2013

Χειρότερο “βλέπουν” το 2013 σε σύγκριση με τον χρόνο που μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες το 42,8% των Σλοβένων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ντέλο της Λιουμπλιάνας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, το ποσοστό αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα των τελευταίων δύο δεκαετιών, με τη μεγαλύτερη απαισιοδοξία να καταγράφεται σε σχετική έρευνα του 2008.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 27,8% απάντησε ότι δεν περιμένει σημαντικές αλλαγές και το 27,2% πως περιμένει τα πράγματα να βελτιωθούν την επόμενη χρονιά.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε, επίσης, τις βασικές αξίες μεταξύ των Σλοβένων πολιτών, με την υγεία, την οικογενειακή ευτυχία, την ειρήνη και την ασφάλεια (και υλική) να συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του σχετικού καταλόγου και να ακολουθούν η επιτυχημένη καριέρα και η δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 71,1% θα μείνει στο σπίτι, το 10,3% θα γιορτάσει με συγγενείς ή φίλους, το 4,4% θα συμμετάσχει σε κάποια μαζική εκδήλωση και μόλις το 3,1% θα “αλλάξει χρόνο” στο εξωτερικό.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από 17-18 Δεκεμβρίου, σε δείγμα 401 ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Σλοβενία ένα βήμα πριν ζητήσει οικονομική βοήθεια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε