Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Απαιτεί η Κούβα να βγει από τον κατάλογο της τρομοκρατίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Κούβα είχε τοποθετηθεί στον κατάλογο χωρών της τρομοκρατίας το 1982.

Η Κούβα απέρριψε με οργή σήμερα τις κατηγορίες των ΗΠΑ για την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων και απαίτησε να αφαιρεθεί από τον κατάλογο των ΗΠΑ για τα “κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία”.

Στην τελευταία δημόσια επίκρισή της για τη διακυβέρνηση του Ομπάμα, η κουβανική κυβέρνηση εξέδωσε δήλωση που αντιτίθεται στις κατηγορίες των ΗΠΑ για το ότι υποστηρίζει ομάδες Βάσκων και Κολομβιανών με τρομοκρατική δράση και ότι φιλοξενεί παρανόμως αυτούς που διώκονται από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Η Κούβα απαίτησε τον “άμεσο αποκλεισμό” της από τον κατάλογο των ΗΠΑ για τις τρομοκρατικές χώρες, χαρακτηρίζοντας αυτή την κίνηση ως “άδικο, αυθαίρετο με πολιτικά κίνητρα χαρακτηρισμό ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με την παραδειγματική συμπεριφορά της χώρας μας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”.

Κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για περίθαλψη “εκατοντάδων εγκληματιών, δολοφόνων και τρομοκρατών” που είχαν δράσει κατά της κουβανικής κυβέρνησης από τότε που ο Φιντέλ Κάστρο πήρε την εξουσία με την επανάσταση του 1959. Ο Φιντέλ Κάστρο, 83 χρόνων, παρέδωσε την κουβανική προεδρία στο νεότερο αδελφό του Ραούλ Κάστρο, 78 χρόνων, στα τέλη του 2008.

Η Κούβα έχει τοποθετηθεί στον κατάλογο των ΗΠΑ για τα “κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία” το 1982, κατά τη διακυβέρνηση του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε