Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Απεγκλωβίστηκαν 4 πλοία – Κολλημένα παραμένουν άλλα 50!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Τέσσερα πλοία κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τους πάγους της Βαλτικής Θάλασσας. Περίπου άλλα 50 πλοία παραμένουν ακόμη «κολλημένα».

 

 
Κάποια από τα πλοία αυτά έχουν προσαράξει μεταξύ της Στοκχόλμης και των νησιών Ααλαντ. Άλλα είναι κολλημένα στον κόλπο Μπόθια στον βορρά.
Πολλά από τα σκάφη είναι αδύνατο να απεγκλωβιστούν τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις Αρχές της Σουηδίας.
 
Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ δεν υπάρχει και κανένα σχέδιο εκκένωσης καθώς είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο να προσεγγίσει κανείς τα πλοία από θαλάσσης. Από αέρος χρειάζονται μέρες για να μεταφερθούν οι επιβαίνοντες αφού τα περισσότερα πλοία έχουν πάνω από 1.000 το καθένα. Το επίπεδο επιφυλακής έχει αυξηθεί και τα σωστικά συνεργεία παραμένουν σε ετοιμότητα.
Υπήρξε μια μικρή σύγκρουση μεταξύ δύο πλοίων όταν προσπάθησαν να ελιχθούν πάνω στον πάγο.
 
Το «Amorella», ένα επιβατηγό πλοίο με 1.000 επιβάτες κατάφερε να σπάσει τον πάγο νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το Associated Press.
Τρία ακόμη πλοία κατόρθωσαν να απελευθερωθούν  ήδη από την Πέμπτη.
 
Σουηδία και Φινλανδία έχουν επεκτείνει τα παγοθραυστικά πλοία στην περιοχή για να βοηθήσουν τα προσαραγμένα σκάφη.
 
Η παγωμένη Βαλτική είναι σύνηθες φαινόμενο αυτήν την εποχή και τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια σε αυτήν είναι επαρκώς εξοπλισμένα, αλλά θεωρείται ότι φέτος στην περιοχή επικρατούν οι δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες της τελευταίας δεκαπενταετίας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε