Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απειλές Μπερλουσκόνι μετά τα επεισόδια – Φωτο και Βίντεο

Σε σοκ η πολιτική ηγεσία στην Ιταλία από τα εκτεταμένα επεισόδια του Σαββάτου μετά από διαδήλωση “Αγανακτισμένων” στη Ρώμη.

Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεσμεύτηκε ότι όσοι είναι υπεύθυνοι για τις καταστροφές θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν, ενώ δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος για την πορεία της κοινωνίας. “Αυτά πρέπει να καταδικαστούν από όλους χωρίς δισταγμό” τόνισε.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο διέταξε τα μουσεία να μείνουν κλειστά την Κυριακή για λόγους ασφαλείας. “Δεν είναι αυτοί ‘Αγανακτισμένοι’. Αγανακτισμένοι είναι οι πολίτες της Ρώμης σήμερα” δήλωσε για τις καταστροφές.

Σημειώνεται ότι η διαδήλωση των ιταλών “Αγανακτισμένων” έγινε με αφορμή το κάλεσμα για παγκόσμια “Αγανάκτηση” με συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται σε εκατοντάδες χώρες.

Η ιταλική διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά αλλά στη συνέχεια πήρε βίαιη τροπή, όταν εκατοντάδες νεαροί με κουκούλες από το λεγόμενο “μαύρο μπλοκ” άρχισαν να πυρπολούν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων.

Φωτιά πήρε και το υπουργείο Άμυνας το οποίο είχαν πολιορκήσει νωρίτερα διαδηλωτές.

Άγριες οδομαχίες έγιναν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Σαν Τζιοβάνι, με την αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα και τους διαδηλωτές να απαντούν με πέτρες, μολότοφ και μπουκάλια.

Διαβάστε επίσης:
Αγρια επεισόδια στη Ρώμη με δεκάδες τραυματίες – Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO

“Αγανάκτηση” παντού – Διαδηλώσεις από Λονδίνο ως Χονγκ Κονγκ! – Φώτο


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε