Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Απελευθερώθηκαν οι Ισπανοί όμηροι

Οι δύο Ισπανοί που κρατούνταν όμηροι από τη βορειοαφρικανική πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Μαλί απελευθερώθηκαν, ανακοίνωσε επισήμως η ισπανική κυβέρνηση.

“Οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν”, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Θαπατέρο πρόκειται να προβεί σε δήλωση στη Μαδρίτη.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι δυο άνδρες έφτασαν στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου. Εκεί, πρόκειται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της χώρας, Μπλεζ Κομπαόρε. Άγνωστο παραμένει πότε θα αναχωρήσουν για τη Βαρκελώνη.

Οι Αλμπέρ Βιλάλτα και Ροκέ Πασκουάλ είχαν απαχθεί από μια αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής αρωγής στις 29 Νοεμβρίου στη Μαυριτανία και είχαν μεταφερθεί στο βόρειο Μαλί. Είναι οι όμηροι που έχουν κρατηθεί για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα από την οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.

Νωρίτερα η ισπανική εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, είχε αναφέρει ότι οι δύο Ισπανοί που είχαν απαχθεί τον Νοέμβριο στην Μαυριτανία από την αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μαγκρέμπ αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι αρχές δήλωσαν ότι ένα ισπανικό αεροσκάφος είναι έτοιμο να αναχωρήσει από την Μαδρίτη για την περιοχή αλλά δεν είναι γνωστή η ακριβής τοποθεσία παράδοσής τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε