Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απελευθερώθηκε Ισραηλινός δημοσιογράφος στην Αίγυπτο

Ο 30χρονος δημοσιογράφος Γιοτάμ Φέλντμαν
Ο 30χρονος δημοσιογράφος Γιοτάμ Φέλντμαν
Ελεύθερος αφέθηκε Ισραηλινός δημοσιογράφος που είχαν συλλάβει την περασμένη εβδομάδα Αιγύπτιοι συνοριακοί φρουροί και καταγγέλλει ότι στη διάρκεια της κράτησής του ξυλοκοπήθηκε.
 

 

Ο 30χρονος Γιοτάμ Φέλντμαν δήλωσε στην αστυνομία ότι συνελήφθη όταν πέρασε νόμιμα στην χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο για να εντοπίσει Αφρικανούς μετανάστες που αναζητούν άσυλο ή εργασία στο Ισραήλ.
 
«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να τον απελευθερώσουμε», τόνισε ο Ελι Άντεμπι, εκπρόσωπος της πρεσβείας, ο οποίος επιβεβαίωσε την απελευθέρωσή του.
 
Το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο Φέλντμαν έφτασε αεροπορικώς στο Τελ Αβίβ και συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Ελί Γισχάι.
 
Ο πατέρας του 30χρονου δημοσιογράφου, Αβίγκντορ Φέλντμαν γνωστός δικηγόρος είπε ότι ο γιος του ξυλοκοπήθηκε από Αιγύπτιους αστυνομικούς.
 
«Δεν σχεδίαζε να τον συλλάβουν οι Αιγύπτιοι και να τον ξυλοκοπήσουν, αλλά να επιστρέψει με υλικό για ένα ρεπορτάζ σχετικά με το φαινόμενο των Αφρικανών μεταναστών που περνούν παράνομα τα σύνορα», τόνισε.
 
Ο δημοσιογράφος που εργάζεται στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο 10 επισήμανε πως πλήρωσε τις συμμορίες οι οποίες περνούν τους λαθρομετανάστες τα σύνορα για να του επιτρέψουν να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις τους.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε