Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Απέλυσαν 25.000 εργαζόμενους επειδή απεργούσαν!

Οπως ανακοινώθηκε, οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία αρνήθηκαν να τερματίσουν την απεργία τους για υψηλότερες αποδοχές.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κένυας είπε οτι οι άνεργοι ή οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας υγείας καλούνται να μεταβούν το πρωί της Παρασκευής στα πλησιέστερα σε αυτούς δημόσια κέντρα υγείας για να επιλεγούν έπειτα από συνέντευξη για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας που πραγματοποιεί την απεργία ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τους εκβιάσει και ότι οι εργαζόμενοι δεν υποχωρούν από τα αιτήματά τους για υψηλότερες αποδοχές.

Η κινητοποίηση αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά απεργιών στην Κένυα πέρυσι μετά την άνοδο στα ύψη των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων. “Αγνοούμε την απειλή για απολύσεις”, δήλωσε ο Άλεξ Ορίνα, εκπρόσωπος της Εταιρείας Επαγγελματιών του Τομέα της Υγείας στην Κένυα, ο οποίος αριθμεί περίπου 40.000 μέλη.

“Παίζουν τη γάτα με το ποντίκι, δεν μπορεί κανείς να απολύσει μια ολόκληρη εργατική δύναμη. Είναι ένα τέχνασμα για να μας κάνουν να τρέξουμε γρήγορα πίσω στη δουλειά, αλλά η απεργία μας θα συνεχιστεί έως ότου εκπληρωθούν τα αιτήματά μας”, σημείωσε ο Ορίνα.

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν επίσης λέκτορες Πανεπιστημίων, δάσκαλοι δημοτικών σχολείων και υπάλληλοι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου. Ωστόσο η κυβέρνηση χαρακτηρίζει “καταχρηστική” την απεργία των εργαζόμενων στον τομέα της δημόσιας υγείας.

“Είκοσι πέντε χιλιάδες από αυτούς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας έχουν από σήμερα το πρωί διαγραφεί από το μισθολόγιο. Οι επιστολές απόλυσης είναι έτοιμες και εκδίδονται”, προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άλφρεντ Μούτουα σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

“Η κυβέρνηση προβαίνει σε αυτήν την αυστηρή ενέργεια για να αποτρέψει την παράταση της ταλαιπωρίας των αθώων Κενυατών”, προσέθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε